Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
Zoogdieren boeken
 
 

Veldgids voor de natuurliefhebber /Zoogdieren en andere landdieren
van west- en midden-europa

Hardcover | 304 Pagina's | Reader's Digest
ISBN10: 9064076960 | ISBN13: 9789064076961
Beschrijving:
Van de ongeveer vijfduizend zoogdiersoorten op aarde komt maar een honderdtal in onze streken voor. AmfibieŽn en reptielen zijn er in nog mindere mate vertegenwoordigd. Deze veldgids beschrijft in woord en beeld vrijwel alle landzoogdieren, reptielen en amfibieŽn en een groot aantal wormen en slakken van West- en Midden-Europa. Met vergelijkende overzichten van de grote diergroepen,beschrijvingen van de belangrijkste biotopen en een uitgebreid overzicht van diersporen. Deze gids staat vol met prachtige tekeningen die in kleur zijn uitgevoerd en veel details laten zien.
Veldgids voor de natuurliefhebber / Zoogdieren en andere landdieren maakt deel uit van de zevendelige serie Veldgids voor de Natuurliefhebber en is al tientallen jaren een succes. Daarom is deze serie nu geheel herzien en in een nieuw jasje gestoken. Zo kunnen nieuwe en ervaren natuurliefhebbers weer genieten van deze vraagbaak over de boeiende planten- en dierenwereld om ons heen. De zeven handzame gidsen laten tot in de kleinste details de kenmerken en bijzonderheden zien van hetgeen u tijdens wandelingen in het bos, op de hei, in de duinen of waar dan ook kunt tegenkomen.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Zoogdieren en andere landdieren veldgids natuurliefhebber
Zoogdieren en andere landdieren veldgids natuurliefhebber
     
Diersporengids door Preben Bang en P. Dahlstrom
sporen en kentekens van zoogdieren en vogels

Hardcover | 264 Pagina's | Tirion Uitgevers
ISBN10: 9052105685 | ISBN13: 9789052105680
Beschrijving:
Zelfs al houden schuwe dieren zich voor ons verborgen, we kunnen wel hun loop- en eetsporen, afdrukken, uitwerpselen, en dergelijke zien. Hebt u eenmaal oog voor diersporen en geleerd deze te herkennen, dan kunt u veel ontdekken over het leven en gedrag van dieren. Met deze DIERSPORENGIDS leert u onder andere het verschil tussen de sporen van een ree en die van een edelhert of eland te zien en of hazelnoot de knaagsporen vertoont van een eekhoorn of van een bosmuis. De gids omvat hoofdstukken over: loopsporen; vraatsporen; uitwerpselen; urine; braakballen; legers; nesten en holen; andere sporen; verzamelen en conserveren.
Een reeks systematische afbeeldingen van afdrukken van dieren met klauwen en hoeven en van diersporen maken determineren eenvoudig. Met 600 afbeeldingen waarvan 450 in kleur.
Recensie:
Veel dieren zijn schuw en door hun verborgen levenswijze moeilijk in het oog te krijgen. Toch verraden zij veelal hun aanwezigheid door de sporen en kentekens die zij achterlaten. Een kenner kan zo op morfologische grond tot een determinatie van de sporen komen. Deze diersporengids behandelt in duidelijk gekaderde hoofdstukken achtereenvolgens loop- en vraatsporen, uitwerpselen, urine, braakballen, legers, nesten en holen en minder bekende sporen zoals: geurvlaggen, zoelen en stofbaden. Deze buitengewoon boeiende gids is goed toegankelijk voor de geinteresseerde natuurliefhebber. Door de goede foto's waarvan circa 450 in kleur en de vele tekeningen, kan men tot een snelle bepaling komen. Voor het determineren van sommige eetsporen is wel enige biologische kennis noodzakelijk. Erg handig zijn de op de eerste en laatste pagina afgebeelde silhouetten van de zoogdieren en avifauna. Er worden in dit boek helaas geen sporen behandeld van de herpetofauna. Dit onderdeel zou deze mooie gids compleet gemaakt hebben. Een overzichtelijk register completeert het geheel.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Diersporengids
Diersporengids
Preben Bang
     
Veldgids Diersporen door Annemarie van Diepenbeek
Hardcover | 403 Pagina's | Uitgeverij K.N.N.V. | 2e Druk
ISBN10: 9050111149 | ISBN13: 9789050111140
Recensie:
Veel dieren leiden een teruggetrokken en verborgen bestaan en zijn daardoor moeilijk in het vizier te krijgen. Toch verraden zij meestal hun aanwezigheid door sporen en kentekens die zij achterlaten. Een kenner kan zo op morfologische grond tot een determinatie van de soort komen. Veelal is sporenkennis een onontbeerlijk hulp bij zoogdierinventarisatie en natuurbeheer. Deze diersporengids behandelt in duidelijke en overzichtelijke hoofdstukken, sporen uit de Europese avi- en zoogdierfauna en in mindere mate uit de herpetofauna. Naast de bekende voetsporen worden ook minder bekende sporen behandeld zoals: prooiresten, plantendelen, modderbaden en geleiachtige klonten met kikkerdril. Bijzonder interessant is het laatste hoofdstuk, waarin op zeer deskundige wijze aandacht wordt gegeven aan het verzamelen en conserveren van diersporen. Deze buitengewoon boeiende veldgids is goed toegankelijk voor zowel de beginnende als de ervaren spoorzoeker. Door de goede kleurenfoto's en zwart-wit tekeningen kan men tot een snelle bepaling komen. Voor sommige sporen, zoals braakballen, is echter wel een biologische kennis noodzakelijk. Een overzichtelijk register op wetenschappelijke en Nederlandse benamingen, een literatuuroverzicht en een verklarende woordenlijst, completeren deze gids.
(Biblion recensie, Niek van der Worff)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Veldgids Diersporen
Veldgids Diersporen
Annemarie van Diepenbeek
     
Handboek Dieren en Planten door Wilhelm Eisenreich
het complete naslagwerk

Hardcover | 555 Pagina's | Tirion Uitgevers
ISBN10: 9052105804 | ISBN13: 9789052105802
Beschrijving:
Dit handboek is een bron van informatie voor eenieder die de natuur beter wil leren kennen. Van maar liefst 900 planten en dieren worden kenmerken, leefgebied, leefwijze, ontwikkeling, voortplanting en nog veel meer belangrijke details beschreven. Ook wordt verwezen naar hun zeldzaamheid en eventuele beschermde status. Door de eenvoudige symbolen voor alle dieren- en plantengroepen en de kleurcodes vindt u snel de soort die u zoekt. 1350 prachtige, natuurgetrouwe kleurenfoto's brengen de natuur bij u thuis.
Recensie:
In deze natuurgids worden ongeveer 800 soorten planten en dieren behandeld. Het is een gids voor mensen met een zeer brede en relatief oppervlakkige belangstelling. Zo'n beetje alles wat men kan tegenkomen in de natuur in Europa, wordt behandeld: planten, paddestoelen, ongewervelde dieren en hogere dieren. Van elke groep zijn er kleurenfoto's en beschrijvingen van de meest algemene of opvallende soorten. De indeling is eerst naar biologische groep en binnen de planten vervolgens naar bloemkleur. Er is verder geen determinatiesleutel, men zoekt de soort gewoon op door te bladeren. Wel begint de gids met een inleiding over de biologie van de verschillende soortengroepen. Deze uitleg is zeer kort en soms dubieus, maar afdoende voor de doelgroep. Met register op de Nederlandse namen en op de wetenschappelijke namen.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Handboek dieren en planten
Handboek dieren en planten
Wilhelm Eisenreich
 
 
 
Start: september 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020