Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
Wandelkaarten en atlassen
 
 

ANWB Topografische atlas Nederland
Hardcover | 289 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken
ISBN10: 9018022934 | ISBN13: 9789018022938
Beschrijving:
In deze topografische atlas staan de recentste edities van alle kaarten 1:50 000 van de Topografische Dienst Kadaster. Deze topografische kaarten geven een nauwkeurig beeld van de werkelijkheid - het bladeren door de atlas is dan ook een ontdekkingstocht door Nederland. Een van de belangrijkste functies van de topografische kaart is oriŽntatie: waar bevind ik mij, hoe kom ik daar en hoe ziet mijn omgeving eruit? Om deze vragen te kunnen beantwoorden staan alle belangrijke terreinobjecten, zoals gebouwen, wegen en rivieren, met een symbool op de kaart. De gebruikte symbolen en de kleuren voor bodemgebruik staan in de legenda. Maar wat is bijvoorbeeld een kilometerraaipaal? En hoe ziet een grondduiker eruit? Het antwoord vindt u in een uitvoerige verklaring met foto die bij elk object staat. Verder staan in de atlas een plaatsnamenregister en een inleiding met onderwerpen als: hoe wordt een topografische kaart gemaakt, hoe maak ik gebruik van de kaart en hoe werkt GPS?
Recensie:
Nieuwste druk van een eendelige topografische atlas van Nederland met een schaal van 1:50.000. Opvallend is, dat hoewel de kaarten vol staan met lijntjes en je er afzonderlijke boerderijen, bruggetjes, sluizen, bospaden enzovoort op kunt vinden, ze toch goed leesbaar blijven voor wie er even de tijd voor neemt. Wie van plan is een fiets- of wandeltocht te gaan maken, kan vooraf prima zien hoe die zou kunnen verlopen. Om onderweg mee te nemen is de atlas te groot. Voorin wordt uitgelegd hoe de kaarten tot stand komen en wordt, zeer uitgebreid voorzien van toelichtende kleurenfoto's en kaartdeeltjes, o.a. getoond waar de diverse symbolen voor staan. Vergeleken met de vorige druk is het aantal bladzijden sterk uitgebreid. Achterin staat het plaatsnamenregister en daar wordt tevens verwezen naar, ook nieuw, het uitgebreidere register op internet dat 44.000 topografische namen omvat. De oudste kaart, van een stukje Zeeuws-Vlaanderen, dateert uit 1996, de nieuwste zijn van 2004. Zeer recent dus. Een voortreffelijk naslagwerk dat een uniek beeld van Nederland biedt.
(Biblion recensie, Jan Joosse)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

ANWB topografische atlas Nederland
ANWB topografische atlas Nederland
     
Topografische Atlas Belgie = Atlas Topographique Belgique
Hardcover | 358 Pagina's | Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN10: 9020948539 | ISBN13: 9789020948530
Beschrijving:
De cartografie die in dit boek gebruikt wordt verwierf in 2001 de prijs van de beste topografische kaarten ter wereld, uit handen van de International Cartographic Association.
De echte stafkaarten bieden een overvloed aan uiterst precieze informatie: van autosnelwegen tot paden, beekjes, boomgaarden, hoogtelijnen en zelfs de exacte lokatie van huizen... Voor het eerst in atlasvorm: de gloednieuwe, digitale 1:50.000-cartografie (1 cm = 500 m) van het Nationaal Geografisch Instituut van BelgiŽ.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Topografische Atlas Belgie = Atlas Topographique Belgique
Topografische Atlas Belgie = Atlas Topographique Belgique
     
De Bosatlas van Nederland
Hardcover | 560 Pagina's | Wolters-Noordhoff B.V.
ISBN10: 9001122310 | ISBN13: 9789001122317
Klantenbeoordeling bol.com:
uitstekend
Beschrijving:
Dit is een monumentaal naslagwerk: 560 pagina's met meer dan 2400 kaarten en beelden! De atlas bevat een enorme hoeveelheid informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarbij vind je meer dan 100 schitterende luchtfoto's van Karel TomeÔ.
In hoeverre is de essentie en veelzijdigheid van een land te vatten in kaarten en beelden? De Bosatlas van Nederland is een antwoord op die vraag. De atlas geeft een duizelingwekkende hoeveelheid informatie over ons land. Naast uitgebreide topografische informatie treft u kaarten en beelden aan over honderden bijzondere en actuele onderwerpen: van auto- en fietsdiefstallen tot voedselbanken, van vuurtorens tot verkiezingsuitslagen, van sportactiviteiten tot dialecten, van cocaÔneverslaafden tot huismussen, van vrijwilligerswerk tot moskeeŽn en van politieregio's tot duinlandschappen.
Ook letterlijk biedt De Bosatlas van Nederland een beeld in vogelvlucht. De atlas bevat meer dan honderd imposante luchtfoto's van de beroemde fotograaf Karel TomeÔ. De foto's, in een aantal gevallen afgebeeld over de volle breedte van twee pagina's, vormen een schitterende aanvulling op het kaartmateriaal.
De Bosatlas van Nederland is een monumentaal naslagwerk met achtergrondinformatie en historische verdieping bij de actualiteit van vandaag. Maar het is ook een ontdekkingsreis door ons eigen land waarbij u veel verrassende en onverwachte informatie zult tegenkomen. Over Nederland, voor Nederland, door Nederland. Het team van cartografen van De Bosatlas is bij dit bijzondere project ondersteund door tientallen adviseurs, onder meer op het gebied van vervoer, milieu, klimaat, gezondheidszorg en geschiedenis. Het resultaat is een imposant standaardwerk waarin Nederland in al zijn facetten op de kaart wordt gezet.
De Bosatlas van Nederland is een echte Bosatlas, met kaarten in de specifieke Bosatlasstijl. Al vanaf 1877 onderscheiden de kaarten zich door grote transparantie en helder kleurgebruik.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

De Bosatlas van Nederland
De Bosatlas van Nederland
 
 
 
Start: september 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020