Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
Wandelen met de hond boeken
 
 

Wandelen met je hond deel 3 door Nicky Gootjes
21x wandelen en 86x waterpret
Paperback | 111 pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | juni 2008
Recensie:
Een wandelgids met 21 routes waar de hond los mag lopen. De uitgave blinkt uit in nauwkeurigheid en kan niet alleen als voorbereiding dienen voor de wandeling, maar kan tevens ook prima dienst doen als een Tomtom tijdens de wandeling. Het zakformaat komt daarom goed tot zijn recht. De wandelingen staan per provincie ingedeeld, geillustreerd met een provinciekaartje en een plattegrond met soms een willekeurige foto. In steunkleur staan het soort terrein, de lengt van de route, al dan niet een bewegwijzering, wanneer de hond aangelijnd dient te worden en of er een horecagelegenheid aanwezig is. De lengte van de diverse wandelroutes wordt aangegeven. Dit boekje is een steun bij het wandelen met de hond omdat aan alles is gedacht: van startpunt bij een parkeerplaats tot een in detail beschreven aanwijzing in het bos om niet te verdwalen.
(NBD|Biblion recensie, Winy van Gils)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelen met je hond deel 3
Wandelen met je hond deel 3
Nicky Gootjes
     
Wandelen met je hond / 1 door Nicky Gootjes
25 wandelingen in prachtige losloopgebieden
Paperback | 96 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken
ISBN10: 901802273X | ISBN13: 9789018022730
Beschrijving:
Uw hond lekker laten rennen, spelen en zwemmen, waar mag dat in Nederland? De auteur Nicky Gootjes verkende 25 prachtige losloopgebieden en zette daar een route uit. De wandelingen, van 2,5 tot 23 km, gaan door verschillende gebieden zoals bos, heide en hondenstranden.
Recensie:
Herdruk van het eerste deeltje uit een 'serie' van twee uitermate handige boekjes voor hondenbezitters. En dan speciaal voor hen die de hond veilig - en zonder het risico op een bekeuring - willen laten los lopen. In dit boekje zijn 25 wandelingen verzameld - varierend van 2,5 tot 23 kilometer - in mooie en gevarieerde natuurgebieden in Nederland. Bij alle wandelingen staan overzichtelijke kaarten, routebeschrijvingen en kleurenfoto's. Dankzij het formaat kan het boekje zo in de jaszak worden meegenomen. Behalve de routebeschrijvingen en de kaarten is er ook informatie over de aanwezige horeca, de grootte van het terrein, de toegankelijkheid en het soort terrein, zoals naaldbos, heidevelden, duinen enz. De bijgevoegde 'losloopkaart' laat in een oogopslag zien waar de gebieden liggen en in welke provincies de wandelingen gehouden kunnen worden. Een prima initiatief van de ANWB om behalve aan de automobilisten en de fietsers ook te denken aan de wandelaars, met hond welteverstaan. Dit is een herziene editie waarin een aantal routes is verlegd en situaties zijn veranderd ten opzichte van de eerste druk.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!
Wandelen met je hond 1
Wandelen met je hond 1
Nicky Gootjes
     
Wandelen met je hond / 2 door Nicky Gootjes
25 nieuwe wandelingen in prachtige losloopgebieden
Paperback | 96 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken
ISBN10: 901802144X | ISBN13: 9789018021443
Beschrijving:
Samen met je hond eropuit. Rennen door bos en weide, lekker ravotten op het strand. Waar kan dat in Nederland? Na het succes van deel 1 is auteur Nicky Gootjes er weer in geslaagd nieuwe gebieden in kaart te brengen. Wandelen met je hond 2 biedt 25 nieuwe routes waar uw hond los mag lopen.
'Wandelen met je hond 2' bevat 25 nieuwe tochten tussen de 2 en 20 kilometer. In samenwerking met Pedigree lopen de wandelroutes in deel 2 door méérdere gebieden en zijn de wandelingen gevarieerd en verrassend. Bij alle wandelingen staan overzichtelijke kaarten en routebeschrijvingen. Ook worden praktische tips aangereikt en wordt er in de gids uitgelegd aan welke etiquette hondenbezitters zich dienen te houden.
Achterin de gids zit een handige uitneembare 'Honden Losloopkaart Nederland'. Op deze kaart worden naast de beschrijving van de losloopgebieden ook de locaties van de wandelingen uit Wandelen met je hond 2 (en deel 1) aangegeven.
Recensie:
Dit boekje is de opvolger van 'Wandelen met je hond deel 1'* van dezelfde auteur. Vooraan in het boekje staan enkele hondengedragsregels die een vereiste zijn om met de hond door de hondenlosloopgebieden te struinen. Vijfentwintig nieuwe routes met een gedetailleerde routebeschrijving en een duidelijk kaartje geven de wandelaar een goed overzicht. De te lopen routes staan duidelijk beschreven met startplaats en parkeergelegenheid. Ingevouwen zit een kaart van Nederland met het overzicht van de losloopgebieden en routes per provincie gerangschikt. Het boekje wordt afgesloten met nuttige adressen en begint met de hondenschool van de auteur zelf. Een aanrader want het boekje geeft een goed handvat voor de hondeneigenaar die een wandeling wil maken met een loslopende hond. Geillustreerd met mooie kleurenfoto's.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!
Anwb wandelen met je hond 2
Anwb wandelen met je hond 2
Nicky Gootjes
 
 
 
Start: september 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020