Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
Wandelboeken Nederland
 
 

Amsterdam Stads- en Wandelgids Marcel Bergen en Irma Clement
stadsgids, architectuurgids, grachtengids, wandelgids
Hardcover | 270 pagina's | Klapwijk & Keijsers | oktober 2009
Beschrijving:
Voor het eerst heeft Amsterdam een gecombineerde stads-, wandel- en architectuurgids. Naast algemene informatie over de stad, bevat Amsterdam Stads- en Wandelgids tien uitgebreide wandelingen langs onder meer alle belangrijke monumenten, gebouwen en historische huizen. In de gids is ook een complete grachtengids opgenomen. Met behulp van het uitgebreide register zijn de monumentale (grachten) huizen en gebouwen snel te vinden.
Amsterdam Stads- en Wandelgids is bedoeld voor een breed publiek: van toeristen die meer over de stad willen weten tot lezers die de gids als naslagwerk willen gebruiken. In de gids zijn meer dan 1100 panden beschreven en de gids is rijk geïllustreerd met foto's.
Met de Amsterdam Stads- en Wandelgids kan de bezoeker op een ontspannen wijze kennis maken met Amsterdam. De wandelingen gaan door drukke winkelstraten en door rustige straatjes en steegjes. Langs monumentale panden en wereldberoemde musea. Over idyllische grachten en door levendige parken. Van iedere wandeling is een duidelijk kaart met ingetekende route opgenomen. Op de uitklapbare omslag staat een centrumkaart en een openbaar vervoer trajectkaart. Amsterdam Stads- en Wandelgids is een gids voor wie meer wil dan een doorsnee reisgids.
Meer informatie: www.amsterdamstadsenwandelgids.nl
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Amsterdam Stads- en Wandelgids
Amsterdam Stadsgids
en Wandelgids
Marcel Bergen
Irma Clement
 

 

   
Lekker wandelen
Onder redactie van de ANWB
Paperback | 144 pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | juli 2008
Beschrijving:
Bent u een wandelaar die van lekker eten houdt? Of een levensgenieter die op zijn tijd graag wandelt? In beide gevallen bedient deze gids u op uw wenken. In LEKKER WANDELEN zijn 20 fraaie routes gecombineerd met smaakvolle pleisterplaatsen. Biologische boeren, wijnbouwers, palingrokers en kaasmakers; ze laten u het platteland proeven en ervaren. Geniet van knapperig brood, eigengemaakte chutneys en versgeperst perensap.
Genoeg gewandeld? Deze gids geeft ook tips voor leuke adressen waar het lekker dineren en logeren is. Hou een plekje vrij in uw rugzak. Grote kans dat u een pot frambozenjam of pittig geitenkaasje meeneemt voor thuis.
Recensie:
Twintig wandeltochten van tussen de 15 en 25 km in alle provincies van Nederland omvat dit gidsje. Het is bovendien speciaal gericht op een goed hotel, lekker eten en biodynamische zaakjes onderweg zoals zuivel- en kaasboerderijen, (banket)bakkers, fruittuinders, visrokerijen e.d. Het is dus vooral bestemd voor de fijnproevende en welvarende toerist. In de meeste provincies zijn zelfs twee routes uitgezet, met twee tochten dicht bij elkaar op Texel, Walcheren, Groningen (Leens) en Utrecht. Elke route wordt gedetailleerd beschreven aan de hand van een kleine kaartje met extra informatie over bezoekpunten onderweg, een hotel en een gerenommeerd restaurant. Adressen van te bezoeken plaatsen, accommodatie en eetgelegenheden sluiten elk hoofdstukje af. Een overzichtskaartje vindt men voorin het boekje, dat met vele kleine kleurenfoto's is geillustreerd.
(NBD|Biblion recensie, Dr. J. Kroes)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Lekker wandelen
Lekker
wandelen
 

 

   
Lekker wandelen in Nederland en Vlaanderen
Paperback | 80 pagina's | Unieboek | juni 2008
Beschrijving:
Dit nieuwe gidsje bevat twintig wandelingen door natuurgebieden en steden in Nederland en Vlaanderen. Bij elke wandeling vindt u een uitgebreide beschrijving waarin punt voor punt wordt aangegeven hoe u moet lopen, de nummering van de punten vindt u terug op de kaart in het boek. Hierop staat de route nauwkeurig aangegeven. Bij iedere wandeling staat achtergrondinformatie over de culturele en landschappelijke bijzonderheden die langs de route liggen.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Capitool wandelgidsen Lekker wandelen in Nederland en Vlaanderen
Lekker wandelen in Nederland en Vlaanderen
 

 

   
52 wandelingen met schrijvers naar hun jeugd door Ellie Brik
Paperback | 327 pagina's | Mo'Media | februari 2009
Beschrijving:
52 wandelingen met schrijvers naar hun jeugd neemt je mee naar de vroegste herinneringen van Nederlandse en Belgische schrijvers. Naar de plek waar ze als kind opgroeiden en die maar al te vaak een rol speelt in hun latere romans. Adriaan van Dis, Joost Zwagerman, Yvonne Kroonenberg, Herman Brusselmans en vele anderen schrijven over hun jonge jaren in o.a. Bergen aan Zee, Alkmaar, Amsterdam en Gent. Ellie Brik trok naar deze literaire dorpen en steden en selecteerde er de leukste wandelingen, lunchadressen, musea en winkels. Marjan Berk, Reinildis van Ditzhuyzen, Kristien Hemmerechts, Yvonne Keuls en Aart Staartjes wandelden met haar mee.
ReceVoor het eerst heeft Amsterdam een gecombineerde stads-, wandel- en architectuurgids. Naast algemene informatie over de stad, bevat Amsterdam Stads- en Wandelgids tien uitgebreide wandelingen langs onder meer alle belangrijke monumenten, gebouwen en historische huizen. In de gids is ook een complete grachtengids opgenomen. Met behulp van het uitgebreide register zijn de monumentale (grachten) huizen en gebouwen snel te vinden.
Amsterdam Stads- en Wandelgids is bedoeld voor een breed publiek: van toeristen die meer over de stad willen weten tot lezers die de gids als naslagwerk willen gebruiken. In de gids zijn meer dan 1100 panden beschreven en de gids is rijk geïllustreerd met foto's.

Met de Amsterdam Stads- en Wandelgids kan de bezoeker op een ontspannen wijze kennis maken met Amsterdam. De wandelingen gaan door drukke winkelstraten en door rustige straatjes en steegjes. Langs monumentale panden en wereldberoemde musea. Over idyllische grachten en door levendige parken. Van iedere wandeling is een duidelijk kaart met ingetekende route opgenomen. Op de uitklapbare omslag staat een centrumkaart en een openbaar vervoer trajectkaart. Amsterdam Stads- en Wandelgids is een gids voor wie meer wil dan een doorsnee reisgids.nsie:
Leuke wandelgids met korte wandelingen door Nederland en Vlaanderen gebaseerd op de jeugdherinneringen schrijvers uit beide landen. Er zijn 52 wandelingen in opgenomen met redelijk duidelijke routebeschrijvingen, kaartjes en adressen en openingstijden van bezienswaardigheden onderweg. Ieder wandeling begint met enkele biografische en bibliografische gegevens van de desbetreffende schrijver, gevolgd door de jeugdherinnering. Zo vertelt Remco Campert dat hij als kind in een villawijkje tegen Kijkduin aan woonde en altijd door de duinen struinde. Cees Nooteboom memoreert kasteel Groeneveld waar hij in 1958 gewoond heeft. Nu is het opengesteld voor publiek. Kristien Hemmerechts leidt de wandelaar rond in Brussel waar ze is geboren. Gevarieerde kleurenfoto's illustreren de verscheidene locaties. Voorin staat naast een kaartje van Nederland en Vlaanderen met daarop de plekken van de wandelingen en ook een inhoudsopgave op schrijver en een op plaatsnaam. Kortom, een originele wandelgids voor wie literatuur met natuur of stadscultuur wil combineren.
(NBD|Biblion recensie, Arjen van Meijgaard)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

52 wandelingen met schrijvers naar hun jeugd
52 wandelingen met schrijvers naar hun jeugd
Ellie Brik
 

 

   
Gevoel van de Vierdaagse 2005 DVD
Beschrijving:
Op deze dvd staan alle vijf afleveringen van het KRO-programma 'Het gevoel van de Vierdaagse', uitgezonden tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van 2005, waar tijdens het hoogtepunt meer dan een miljoen mensen naar hebben gekeken.
Het grootste wandelevenement ter wereld wordt zeer sfeervol in beeld gebracht. Ruim 40.000 mensen vier dagen aan de wandel. Wie zijn ze? Wat beweegt ze? Over lopen, liefde, lijden en leven. In 'Het gevoel van de Vierdaagse' nemen Fons de Poel en Hella van der Wijst de kijker mee in ontmoetingen met bijzondere wandelaars. We zien het leed van de afvallers, de aanmoedigingen van de supporters, de gladiolen voor de volhouders. Het programma bevat een wisselbad van stemmingen: soms ontroerend, dan weer geestig. Maar hoe dan ook: vol onverwachte verhalen uit de marsroute van het leven.
Geluid: Dolby Digital 2.0 / Nederlands gesproken
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Gevoel Van De Vierdaagse 2005
Gevoel Van De Vierdaagse 2005
 

 

   
52 natuurwandelingen door heel Nederland door M. den Hartog
Paperback | 224 Pagina's | Mo'Media | 2005
ISBN: 905767162X
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend 
Beschrijving:
Natuurmonumenten bestaat 100 jaar! Dat was voor mo' media aanleiding om op zoek te gaan naar de 52 mooiste natuurwandelingen in Nederland. Het zijn wandelingen door bossen en heide, maar bijvoorbeeld ook langs stranden en vennen, allemaal in natuurgebieden van Natuurmonumenten. Bij elke wandeling hoort een adres waar je na afloop midden in de natuur kunt genieten van een kop koffie en gebak of een lekkere lunch. Oftewel 52 suggesties om volop te kunnen genieten van de natuur, de rust en 'het buiten zijn'.
Recensie:
Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Natuurmonumenten verschijnt dit aardige boekje in spiraalband met daarin 52 natuurwandelingen in Nederland, allemaal in gebieden van Natuurmonumenten. Wandelingen in allerlei landschappen: bos, heide, langs het strand of rietvelden, op landgoederen, in moeras- en veengebieden, op het wad, door beekdalen, enz. Bij iedere wandeling staan een beschrijving van het gebied, adresgegevens en openingstijden, ook van het eventuele bezoekerscentrum, een routebeschrijving van de wandeling met kaartje en vermelding van de lengte in kilometers, een paginagrote en een kleine kleurenfoto, en een beschrijving van een naburig adres (cafe, theehuis, restaurant) waar je na de wandeling kunt genieten van een kop koffie of een lekkere lunch. Aantrekkelijk uitgegeven, uitnodigend en handig boekje met fraaie foto's, dat niet alleen laat zien hoeveel natuurschoon er (mede dankzij Natuurmonumenten) nog is in Nederland, maar ook inspireert om er heen te gaan. Met alfabetische index op plaatsnaam. In deze serie verschenen ook 52 zondagen : wandelen & lunchen, 52 nieuwe zondagen : wandelen & lunchen, en 52 weekenden : logeren & genieten.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

52 natuurwandelingen door heel nederland
52 natuurwandelingen door heel nederland
Marjolein den Hartog
 

 

   
De mooiste wandelingen in Nederland door M. Kingma
incl. 60 wandelingen op handige losse kaarten

Hardcover | 306 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2005
ISBN: 9041018867
Klantenbeoordeling bol.com: goed/uitstekend
Beschrijving:
Capitool De Mooiste wandelingen in Nederland is opgezet in samenwerking met SNP. Het bevat een boek én 60 zorgvuldig gedocumenteerde wandelingen, verdeeld over alle provincies, compact en duidelijk beschreven en uitzonderlijk fraai in kaart gebracht.
Mening klant bol.com:
Heb alle wandelen uit de doos gelopen. Niet één route ingekort. Bijna 900 km. Dik de moeite waard. Niet alle wandelingen zijn even mooi, maar ze geven een geweldig goede indruk van mooi Nederland. Hulde aan de samenstellers.
Mening klant bol.com:
Wij hebben reeds een aantal jaren ervaring met dit boek en vinden het zeer duidelijk en overzichtelijk. In het boek staat een overzicht van de wandelingen per provincie en de afstand en mogelijke afkortingen.Tevens staat per wandeling een uitgebreide omschrijving van de omgeving en bezienswaardigheden en hoe er te komen. In de doos zelf zitten dan ook nog de diverse wandelkaarten voor iedere afzonderlijke wandeling. Echt een aanrader voor de serieuze wandelaar in Nederland.
Mening klant bol.com:
Prachtige stukken natuur, afwisselende landschappen, wat is NL toch mooi en meer dan asfalt en files. Handige losse kaarten en goede beschrijvingen.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Capitool wandelgids mooiste wandeling in Nederland
Capitool wandelgids mooiste wandeling in Nederland
Manuel Dekkers
 

 

   
Wandelrouteboek Nederland
100 gemarkeerde wandelroutes

Paperback | 224 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2005
ISBN: 9018019585
Beschrijving:
De veelzijdigheid van Nederland als wandelland is uitgangspunt geweest bij de selectie van 100 wandelroutes voor deze map. Ze voeren u door prachtige natuurgebieden, dorpjes en steden, over zowel verharde als onverharde paden. Alle routes zijn bewegwijzerd - naast ANWB-wandelingen met de bekende zeskante bordjes zijn ook zogenaamde 'paaltjesroutes' van bijvoorbeeld Staatsbosbeheer opgenomen.
Recensie:
De wandelklapper 'Wandelrouteboek van Nederland' van de ANWB bevat 100 wandelroutes. Samen met de reistijd per auto of OV vergt een route wel een dag, maar als je in de streek verblijft, kost de reis naar het startpunt veel minder tijd. De routes kunnen dan met andere dichtbij gelegen routes gecombineerd worden. Bij de routes staan een eenvoudige detail- en een overzichtskaart. Verder hoe je er kunt komen, of de hond mee mag en er een horecaonderneming langs de route te vinden is. Een topgrafische kaart geeft informatie over de omgeving. Andere wandelpaden blijven net als dichtbij gelegen campings onvermeld. De tekst is gezet in een heldere letter, de routes zijn per provincie verdeeld. De routes zijn door Natuurmonumenten, SBB of de beheerder gemarkeerd. Door de losbladige uitvoering kun je een routebeschrijving eenvoudig meenemen om met een goede kaart de juiste plaats van een startpunt te vinden.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Anwb wandelroute boek nederland
Anwb wandelroute boek nederland
 

 

   
Nationale parken in Nederland door Frans Buissink
Hardcover | 160 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2004
ISBN: 9018018759
Beschrijving:
Dit boek leidt u door de mooiste natuurgebieden van Nederland. Van de duinen op Schiermonnikoog naar de stuifzanden in de Loonse en Drunense Duinen en van de stuwwallen op de Sallandse Heuvelrug naar het waterland in de Biesbosch. De bijbehorende routegids met wandel-, fiets- en kanoroutes biedt u de mogelijkheid om zelf in de nationale parken op verkenning te gaan.
Recensie: 
Weinig mensen weten dat Nederland goed is voor 20 Nationale Parken. Om de bekendheid van deze schitterende gebieden te vergroten komt de ANWB in samenwerking met het SNP (Samenwerkingsverband Nationale Parken) met dit boek. Na het voorwoord en inleiding worden de gebieden in korte hoofdstukken besproken. Van Schiermonnikoog, park Drentse Aa en De Hoge Veluwe tot Zuid-Kennemerland, de Biesbosch en de Meinweg. Ontstaansgeschiedenis, ontwikkeling en beheer komen samen met flora en fauna en de recreatiemogelijkheden aan de orde. De besprekingen zijn voorzien van een plattegrond, het logo, mooie kleurenfoto's en af en toe een schematische voorstelling van de bodemontwikkeling. De tekst staat overzichtelijk in drie kolommen per pagina. De auteur (o.a. schrijver van natuurboeken en hoofdredacteur bij de Vogelbescherming) weet in eenvoudige taal de lezer te boeien voor deze bijzondere gebieden. Per park een adressenoverzicht. Een indrukwekkend, mooi boek (harde kaft); voor iedere natuurliefhebber puur genieten. Een praktisch gidsje met 20 wandel-, fiets-, kanoroutes is toegevoegd.
(Biblion recensie, Jacolien Zwart)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Nationale parken in Nederland
Nationale parken in Nederland
Frans Buissink
 

 

   
Trektochtengids voor Nederland door M. Pelgrim
9 twee-en meerdagse wandelingen

Paperback | 104 Pagina's | Stap voor Stap | 2002
ISBN: 9075362404
Recensie:
Deze gids is een uitbreiding van de al bestaande serie van Stap voor Stap . De route is in het groen ingetekend op een grijze topografsiche kaart. Een extra kaart voor landschappelijke elementen en het overzicht is handig. De extra informatie is voorzien van een steunkleur. De beschrijving is van een simpel links-rechts type, je blijft om de route te volgen onderweg steeds lezen. Bij verschillende routes zijn alternatieven/afkortingen aangegeven. De tekst en de kaart bevatten verwijzingen. De gids bevat weinig achtergrondinformatie, maar wel informatie over de horeca. De routebeschrijving is paginabreed en de extra informatie is over twee kolommen verdeeld. Een handig boekje dat wandelaars de mogelijkheid biedt om zonder veel voorbereiding korte tochten te maken. De gids heeft een handig formaat, de tekst is gezet in een kleine letter. Route-updates en ieder kwartaal een gratis wandelroute zijn te vinden op de website www.stapvoorstap.nl.
(Biblion recensie, N. Hoogerbrug)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Trektochtengids voor Nederland / 1
Trektochtengids voor Nederland
STAP VOOR STAP & M. Pelgrim
 

 

   
100 x Aan de wandel
Joyce Roodnat wandelt door Nederland en de rest van de wereld

Paperback | 237 Pagina's | Prometheus | 2004
ISBN: 9044604147
Beschrijving:
Met een voorwoord van Arnon Grunberg
Joyce Roodnat, journaliste van NRC Handelsblad, doet elke zaterdag verslag van haar wandeltochten. Ze wandelt met 'man' en soms met 'dochter' of 'vriendin', 'de legendarische Anita', langs bestaande wandelroutes kriskras door Nederland. Maar ook, tijdens vakanties, in de Ligurische Alpen in Italië, Avalon te Newfoundland, het Zwarte Woud in Duitsland en verschillende plekken in België en Frankrijk. Zoals de vaste aanhef van haar rubriek luidt: 'Joyce Roodnat wandelt door Nederland en de rest van de wereld.'
Op deze manier is een voor Nederland unieke verzameling van wandelimpressies ontstaan, nu gebundeld in 100 x Aan de wandel. Anders dan de gebruikelijke wandelartikelen, waarin meestal uitvoerig wordt stilgestaan bij routebeschrijvingen en historische weetjes langs het pad, schrijft Joyce Roodnat haar frisse en kritische wandelimpressies met vaart. Saaie stukken in routes duidt ze steevast aan met de term 'wandelcorvee'. Uit de vele reacties die ze krijgt, blijkt dat veel lezers zich herkennen in haar lyrische landschapsbeschrijvingen, wandelervaringen en -emoties.
Recensie:
Elke zaterdag doet Joyce Roodnat verslag van haar wekelijkse wandeltochten in de rubriek 'Aan de wandel' in de zaterdagbijlage van NRC Handelsblad. In dit boek zijn 100 van deze artikelen gebundeld. In 85% van de artikelen beschrijft ze een wandeling door Nederland, de andere wandeltochten gaan onder andere door Belgie, Frankrijk, Italie en Oostenrijk. Het boek bestaat uit wandelimpressies en sfeerbeschrijvingen. Er worden geen kant-en-klare routebeschrijvingen gegeven en ook geen historische achtergronden of andere wetenswaardigheden. In een prettige schrijfstijl met veel vaart, passend bij het onderwerp wandelen, vertelt ze over de landschappen, belevenissen en haar gevoelens tijdens de wandelingen die ze met 'man', 'dochter' of 'vriendin' maakt. Ze maakt gebruik van bestaande wandelroutes. De gebruikte wandelboekjes worden bij elke beschrijving genoemd. Ook is er een summier zwartwitkaartje opgenomen bij elke wandeling waarop de route ingetekend is. Het boek bevat geen foto's. Achterin staat een overzicht van alle wandelingen. Met een voorwoord van Arnon Grunberg. Met register.
(Biblion recensie, S.D. van Wijngaarden)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

100 x aan de wandel
100 x aan de wandel
Joyce Roodnat
 

 

   
Buiten benen + Wandelkaarten door M. Wesseling 
Paperback | 143 Pagina's | Kosmos Reisgidsen | 2005
ISBN: 9021541785
Beschrijving:
In Buitenbenen staan 20 verfrissende tochten, die Nederland van zijn veelzijdige kant laat zien. 'Gewone' wandelingen én bijzonder tochten, zoals een rolstoelwandeling op het prachtige landgoed De Colckhof en een 'kabouter'- wandeling voor kinderen. De routes variëren in duur van anderhalf uur tot een tweedaags uitje. Alle wandelingen zijn voorzien van een duidelijke kaart en de nodige praktische informatie.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Buiten benen + Wandelkaarten
Buiten benen + Wandelkaarten
Monica Wesseling
 

 

   
Op pad met rugzak en tent door S. van de Poel
20 meerdaagse voettochten in de Benelux, Duitsland en Engeland

Paperback | 248 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 2003
ISBN: 9038913397
Recensie:
Een verzameling wandelingen in een andere dan je eigen streek, met alle gegevens die je nodig hebt, variërend in lengte van 35 tot 78 kilometer. In de gids worden twintig meerdaagse tochten beschreven, in Duitsland, Engeland en de Benelux. De zwaarte van de tocht kan aan de hand van de opmerking, met of zonder kinderen, worden beoordeeld. En dan nog is e.e.a. afhankelijk van de ervaring van de kinderen. In Belgie is zorgvuldige planning noodzakelijk, ga er met de auto heen en indien mogelijk met het OV terug. De auteur gebruikt gemarkeerde routes, opletten dus. Je moet tijdens de wandeling blijven lezen om geen afslag te missen. Een extra kaart is nodig en geeft landschappelijke informatie. De tekst is gezet in een magere ouderwetse letter. De kleurenfoto's zijn geconcentreerd, maar zwartwitfoto's staan tussen de tekst. De doelgroep wordt gevormd door toeristen en wandelaars die zonder veel zoekwerk iets van een streek of het land willen zien. De VVV geeft dezelfde informatie. Inwoners van de regio's zullen dit Nederlandstalig boek daarom niet gebruiken. Het is een handige gids met veel informatie, zodat je eenvoudig en snel op weg kunt.
(Biblion recensie, N. Hoogerbrug)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Op pad met rugzak en tent
Op pad met rugzak en tent
S. van de Poel
 

 

   
Stadswandelingen door M. Meijer
40 wandelingen in steden

Paperback | 96 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2005
ISBN: 9018021075
Beschrijving:
Deze wandelgids is volledig vernieuwd. Een aantal steden is vervallen. Daarvoor in de plaats zijn nieuwe routes opgenomen die over het algemeen in wat kleinere, maar des te verrassender, plaatsen en steden lopen. Van de 40 wandelingen zijn er 17 door de ANWB bewegwijzerd. De rest is voorzien van een heldere routebeschrijving. De gids is nu geheel in kleur waardoor vooral de stadsplattegrondjes met ingetekende route duidelijker zijn geworden. In de algemene inleiding wordt veel aandacht besteed aan de bouwkundige ontwikkeling van de Nederlandse steden.
40 wandelingen in plaatsen en steden; Cultuurhistorische achtergronden; Duidelijke plattegronden.
Recensie:
Deze gids wordt in combinatie met de VVV uitgegeven als ANWB wandelgids. Aandacht wordt besteed aan de historie, inrichting of opzet van een stad. De beschrijving van bijzonderheden of gebouwen en een kaart beslaan 2 pagina's. De route is met een gele lijn aangegeven en bijzonderheden zijn genummerd. Zo staat bijv. bij een wandeling door Maassluis het geboortehuis van de Anti Revolutionair Abraham Kuyper vermeld. Enkele wandelingen zijn bewegwijzerd, maar met de straatnamen is verdwalen moeilijk. De routes starten bij een station, een goede opzet. Er zijn 40 routes van 4 tot 8 km of 1 tot 2,5 uur, afhankelijk van het tempo. Aanvullende gegevens zijn bij VVV's verkrijgbaar. Het boek is gezet in een moderne en leesbare letter. De doelgroep wordt gevormd door wandelaars die een stadswandeling willen maken en liefhebbers van architectuur, toeristen en bewoners van de steden of regio's. Het geheel biedt voor een bescheiden bedrag praktisch wandelplezier voor veel mensen. Geactualiseerde druk.
(Biblion recensie, N. Hoogerbrug)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Stadswandelingen
Stadswandelingen
M. Meijer
 

 

   
Wandelgids voor Limburg door André Peeters
25 lusvormige stads- en natuurwandelingen

Paperback | 185 Pagina's | Terra - Lannoo, Uitgeverij | 1999
ISBN: 9020933450
Beschrijving:
Deze wandelgids is een uitstekende leidraad voor een historische stadswandeling, een kennismaking met een domein, een tocht door de natuur. De 25 lusvormige wandelingen brengen de lezer naar de mooie plekjes van de provincie Limburg, in 4 steden, op 5 domeinen, in de natuur van het Maasland, de Kempen, Midden-Limburg, Haspengouw en de Voerstreek. De meeste routes zijn bewegwijzerd.
Recensie:
Gidsje met 28 wandelingen in het Limburgse Heuvelland en de Belgische Voerstreek ten zuiden ervan en een trektocht van twee of drie dagen. Hiervan zijn er 19 (tevens) gemarkeerd door gekleurde paaltjes. Elke "rondwandeling" bevat een beschrijving van het wandelgebied en gegevens over de lengte (tussen de 4 en 19 km), (matige) hoogteverschillen en bereikbaarheid per openbaar vervoer. De route wordt duidelijk en puntsgewijs beschreven en aan het eind op een zwart-wit topografisch kaartje getoond. Het geringe aantal zwartwitfoto's van matige kwaliteit voegt niets toe. Ook geschikt voor toeristen en Limburgers van wie de wandelconditie (nog) niet zo goed is. Geactualiseerde en uitgebreide editie.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelgids voor Limburg
Wandelgids voor Limburg
A. Peeters
 

 

   
Wandelgids voor Midden Limburg, Noord Limburg en Peel M. Pelgrim
de 33 mooiste rondwandelingen
 

Paperback | 80 Pagina's | Stap Voor Stap | 2005
ISBN: 9075362609
Beschrijving:
Het betrekkelijk klein oppervlak van Noord en Midden Limburg vertoont zó'n rijkdom aan wandelmogelijkheden, dat wij maar liefst 4-7 routes nodig hadden om u daar kennis mee te kunnen laten maken.
De tochten voeren u over grillig gevormde stuifduinen, golvende heuvels en glooiende heidevelden, door bossen en weilanden, langs venen en vennen, kronkelende beekjes en bloemrijke akkers, over lanen en langs houtwallen, langs oude boerderijtjes, statige landhuizen, waterrad- molens, leuke dorpjes en historische stadjes: onze directe omgeving heeft nog veel te bieden en deze gids laat u er kennis mee maken.
Topografische kaartjes en routebeschrijvingen wijzen u de weg, veel tochten zijn zelfs bewegwijzerd; talloze routes kunnen met elkaar gecombineerd worden!
De achtergrondinformatie bij de routes is boeiend en vergemakkelijkt uw keuze.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Limburg Noord en Midden Wandelgids (10)
Limburg Noord en Midden Wandelgids
M. Pelgrim
 

 

   
Wandelgids voor Zuid-Limburg en Voerstreek door M. Pelgrim
28 wandelingen en een meerdaagse tocht

Paperback | 72 Pagina's | Stap Voor Stap | 2002
ISBN: 9075362390
Recensie:
Gidsje met 28 wandelingen in het Limburgse Heuvelland en de Belgische Voerstreek ten zuiden ervan en een trektocht van twee of drie dagen. Hiervan zijn er 19 (tevens) gemarkeerd door gekleurde paaltjes. Elke "rondwandeling" bevat een beschrijving van het wandelgebied en gegevens over de lengte (tussen de 4 en 19 km), (matige) hoogteverschillen en bereikbaarheid per openbaar vervoer. De route wordt duidelijk en puntsgewijs beschreven en aan het eind op een zwart-wit topografisch kaartje getoond. Het geringe aantal zwartwitfoto's van matige kwaliteit voegt niets toe. Ook geschikt voor toeristen en Limburgers van wie de wandelconditie (nog) niet zo goed is. Geactualiseerde en uitgebreide editie.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelgids voor Zuid-Limburg en Voerstreek
Wandelgids voor Zuid-Limburg en Voerstreek
STAP VOOR STAP
 

 

   
Wandelgids voor Gooi, Vechtstreek en Utrecht Noord door M. Pelgrim
de 39 mooiste rondwandelingen

Paperback | 80 Pagina's | Stap Voor Stap | 2005
ISBN: 9075362617
Beschrijving:
Het betrekkelijk klein oppervlak van het Gooi, de Vechtstreek en het noordelijk deel van Utrecht vertoont zo'n rijkdom aan wandelmogelijkheden,m dat wij maar liefst 37 routes en één tweedaagse trektocht (het Vechtse Plassenpad) nodig hadden.
De tochten voeren u over heidevelden, golvende glooiingen en landgoederen, door bossen, weilanden en zandverstuivingen, langs venen, vaarten, plassen en de Vecht, over dijken en lanen en langs houtwallen, langs oude boerderijen, statige landhuizen, kastelen, historische stadjes en vestingen: onze direkte omgeving heeft nog veel te bieden.
Recensie:
De wandelboekjes in deze serie bestaan uit routebeschrijvingen en routekaartjes. Daarnaast wordt per wandeling beknopte informatie gegeven over landschap, natuur en bezienswaardigheden. Ook worden de horecagelegenheden genoemd en is er een routebeschrijving naar het beginpunt, mits mogelijk ook voor het openbaar vervoer. Deze wandelgids bevat 37 dagwandelingen, varierend in lengte van 2 tot 28 kilometer en een tweedaagse trektocht van 47 kilometer. De wandelingen bevinden zich in de regio Muiden, Huizen, Amersfoort en Maarssen. De wandelingen gaan voornamelijk door bos, heide, landgoederen, lanen, open weilandelandschappen en langs plassen en vaarten. Om de lezers van het boekje behulpzaam te zijn bij het uitzoeken van een wandeling staat er voorin het boekje een handige landschapswijzer waarop aangegeven staat door welk landschapstype elke wandeling gaat. Ook vertellen de auteurs wat zij zelf de mooiste wandelingen vonden.
(Biblion recensie, S.D. van Wijngaarden)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelgids voor Gooi, Vechtstreek en Utrecht Noord
Wandelgids voor Gooi, Vechtstreek en Utrecht Noord
M. Pelgrim
 

 

   
Wandelen rond Groninger Borgen door Louise van Delden
Hardcover | 79 Pagina's | Buijten en Schipperheijn | 2004
ISBN: 9058811425
Recensie:
Deze wandelgids met als focus Groninger Borgen, de bescheiden 'kastelen' van het noorden, is niet alleen interessant voor mensen van buiten de regio, maar ook voor veel Groningers zelf. Want een eerder systematisch en gefocust overzicht van de wandelmogelijkheden rondom deze borgen is er niet. De beschreven wandelingen zijn goed verspreid over de provincie zodat de verschillende landschapstypen die er zijn, ontdekt kunnen worden. De historie van de borgen wordt kort uiteengezet zodat de wandeling in een context geplaatst is. De lengte varieert, maar is bij uitstek geschikt om te combineren met een autorit. De stad Groningen is bewust niet opgenomen, daar zijn weer andere gidsen voor. Een mooie aanvulling op bestaande gidsen, uitnodigend en goed gedocumenteerd. Met routekaartjes en foto's in kleur.
(Biblion recensie, Dr. H.F. Lanting)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelen rond groninger borgen
Wandelen rond groninger borgen
Louise van Delden
 

 

   
Wandelgids voor Noord Veluwe door M. Pelgrim
25 bijzondere dagwandelingen Het Veluwepad
schakel 1 e 2 : een mooie tweedaagse trektocht
Paperback | 80 Pagina's | Stap Voor Stap | 2005
ISBN: 9075362153
Recensie:
Wandelgidsje met 25 wandelingen van 4 tot 17 km en een tweedaagse tocht in het noordelijk deel van de Veluwe. Bij de wandeling is een korte heldere beschrijving van de historie van het gebied, een duidelijke beschrijving van de route (als deze niet gemarkeerd is), praktische informatie en soms een kader met wetenswaardigheden. Bij elke route is een duidelijke topografische kaart toegevoegd. Het boekje is eenvoudig uitgevoerd met een steunkleur en enkele eenvoudige schetsjes in zwart-wit, passend bij de wandeling. De uitvoering is in een handzaam formaat. Boekje maakt onderdeel uit van een serie van 19 boekjes die als serie heel Nederland bestrijken.
(Biblion recensie, Rob Gerits)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelgids voor Noord Veluwe
Wandelgids voor Noord Veluwe
STAP VOOR STAP M. Pelgrim
 

 

   
Wandelgids voor Gelderse vallei door M. Pelgrim
30 bijzondere dagwandelingen
 
Paperback | 84 Pagina's | Stap Voor Stap | 2005
ISBN: 9075362528
Beschrijving:
Het betrekkelijk klein oppervlak van de Gelderse Vallei vertoont zo'n rijkdom aan wandelmogelijkheden, dat wij maar liefst 30 routes en één tweedaagse trektocht (het Grebbeliniepad) nodig hadden om u daar kennis mee te kunnen laten maken.
De tochten voeren u over heidevelden, door bossen en weilanden, langs venen, vennen, vaarten, kronkelende beekjes en bloemrijke akkers, over dijken, lanen en langs houtwallen, langs oude boerderijen, statige landhuizen, molens, bijzondere kerken, linies en forten.
Recensie:
De wandelboekjes in deze serie bestaan uit routebeschrijvingen en routekaartjes. Daarnaast wordt per wandeling beknopte informatie gegeven over landschap, natuur en bezienswaardigheden. Ook worden de horecagelegenheden genoemd en is er een routebeschrijving naar het beginpunt, mits mogelijk ook voor het openbaar vervoer. De wandelgids voor de Gelderse Vallei bevat 30 dagwandelingen, varierend in lengte van 4 tot 21 kilometer en een tweedaagse trektocht van 60 of 65 kilometer. De wandelingen bevinden zich in de driehoek Blaricum-Putten-Wageningen. De wandelingen gaan voornamelijk door bossen, landgoederen, open weilandelandschappen en over dijken. Om de lezers van het boekje behulpzaam te zijn bij het uitzoeken van een wandeling, staat er voorin het boekje een handige landschapswijzer waarop aangegeven staat door welk landschapstype elke wandeling gaat. Ook vertellen de auteurs wat zij zelf de mooiste wandelingen vonden.
(Biblion recensie, S.D. van Wijngaarden)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Gelderse Vallei Wandelgids (21)
Gelderse Vallei Wandelgids (21)
M. Pelgrim
 

 

   
Wandelen in Overijsselse Landgoederen door Louise van Delden 
Hardcover | 96.200 Pagina's | Buijten en Schipperheijn | 2005
ISBN: 9058811794
Beschrijving:
Tot de rijkdom aan natuur- en landschapsschoon die er in Overijssel te vinden is, behoren ook de prachtige landgoederen met hun elegante buitenhuizen. In die landgoederen zijn interessante wandelingen te maken en naast de mooie kastelen en buitens is er vaak nog veel meer moois te zien. Dit boekje beschrijft rondwandelingen in deze landgoederen van gemiddeld een kilometer of vijf, een uur of twee wandelen, met tijdens de wandeling aandacht voor wat er onderweg te zien is.
Er wordt uitleg gegeven over de geschiedenis en achtergrond van de landgoederen. De wandeling zijn voorzien van duidelijke kaartjes en praktische informatie.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelen in overijsselse landgoederen
Wandelen in overijsselse landgoederen
Louise van Delden
 

 

   
Texelpad door D. Monch
wandelroute rond Texel  

Paperback | 88 Pagina's | Willems Adventure publ. | 2005
ISBN: 9070601869
Recensie:
Het boekje is opgezet zoals alle andere in de serie streekpaden die in het veld met gele en rode strepen aangeduid worden: het bevat een algemene historiografische inleiding, wat wandeltips en een overzicht van de verschillende etappes, gevolgd door zuid-noord en noord-zuid beschrijvingen van de route op rechterpagina's en gekleurde 1:25.000 kaarten van de Topografische Dienst op linkerpagina's. De uitgave wordt besloten met informatie over kampeerterreinen en jeugdherbergen. Tot slot bevat het boekje, dat geillustreerd is met kleurenfoto's en gekleurde tekeningen, aanwijzingen in het Engels, Duits en Frans. De binnenkant van de achterflap bevat een verklaring van de op de kaarten gebruikte tekens.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Law gids streekpad 04 texelpad
Law gids streekpad 04 texelpad
D. Monch
 

 

   
Wandelen om Amsterdam door John Jansen van Galen
Hardcover | 127 Pagina's | Contact | 2004
ISBN: 9025416594
Beschrijving:
Amsterdam is een prima vertrekpunt voor wandelingen. Ondanks alle bebouwing blijven de groene vingers diep in de stad grijpen: via de Amstel, door het Amsterdamse Bos en het Vondelpark, langs het Amsterdam-Rijn- en het Noord-Hollands kanaal, door de Bretten en het Westerpark. En met het openbaar vervoer sta je binnen een halfuur helemaal buiten, in Waterland, het Gooi of Duin- en Kruidberg. Daar kan de wandeling beginnen, door weiden en akkers, langs vaarten en rivieren, over heidevelden of oude zeedijken, door duinvalleien en landgoederen, dikwijls met aan de einder de contouren van de Bijlmer, de Rembrandt-toren of het Westelijk Havengebied. John Jansen van Galen beschrijft 28 wandelingen vanuit Amsterdam, elk van ongeveer 15 kilometer: met routebeschrijving, aanwijzingen omtrent openbaar vervoer en horeca onderweg, plus korte impressies van het geluksgevoel dat de stedeling bevangt die te voet de hoofdstad achter zich laat.
Recensie:
Een klein, in de binnenzak te steken, boekje waarin 28 wandelingen staan van 11 tot 21 kilometer die in en om Amsterdam te maken zijn. Het vertrek- en eindpunt van iedere wandeling zijn met het openbaar vervoer te bereiken. De wandelingen zijn eerder gepubliceerd in Het Parool en zijn netjes up-to-date gebracht. Van iedere wandeling wordt een korte impressie gegeven, gevolgd door een beknopte routebeschrijving die, anders dan in de krant, in lopende zinnen wordt gegeven. Aan het eind staan steeds in een kader de openbaar vervoer mogelijkheden. Veel wandelingen volgen gedeeltelijk, een enkele keer geheel, een door de Stichting LAW en het NIVON gemarkeerd traject. In de routebeschrijvingen is aangegeven waar dit het geval is. De kleurenfoto bij iedere route voegt alleen wat sfeer toe. Een leuk boekje met aardige dagwandelingen.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelen om Amsterdam
Wandelen om Amsterdam
John Jansen van Galen
 

 

   
Het Centrum / De Pijp en de Amsterdamse Schoolbuurt H. Souder
stadswandelingen door Amsterdam

Paperback | 64 Pagina's | Uniepers B.V. / Denis | 2004
ISBN: 9068253115
Beschrijving:
De wandelingen in dit gidsje voeren u door het Centrum, De Pijp en De Amsterdamse Schoolbuurt. Uw rondleider is Herman Souer. Hij neemt u mee langs cultuurhistorische wetenswaardigheden, laat onbekende plekjes zien en biedt op z'n tijd een gezellige onderbreking voor een kop koffie, een hapje of een glas bier in een sfeervol café.
Recensie:
Deze wandelgids bevat twee stadswandelingen door Amsterdam. De auteur, als gids verbonden aan het project Mee in Mokum van de Stichting Gilde Amsterdam, voert geinteresseerden in het Amsterdam van toen en nu door het oude centrum met begin en eindpunt de Dam en door het stadsdeel De Pijp met als zwaartepunt de bouwstijl De Amsterdamse School. In het centrum wordt onder meer stilgestaan bij de Nieuwe Kerk en het Begijnhof; in De Pijp wordt aandacht besteed aan het Huis met de Kabouters en aan de pendant van De Amsterdamse School, de Nieuwe Zakelijkheid. In eenvoudige bewoordingen (spreektaal) schetst de auteur op enthousiaste wijze het historische en huidige Amsterdam. Aan deze druk van dit historisch-anekdotische en praktisch-tipgevende gidsje zijn zwartwitfoto's, plattegronden van de wandelgebieden en een lijst van bouwkundige begrippen toegevoegd.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Het Centrum / De Pijp en de Amsterdamse School-buurt
Het Centrum / De Pijp en de Amsterdamse School-buurt
H. Souder
 

 

   
100% Amsterdam door S. van Rijn
ontdek de stad in 6 wandelingen

Paperback | 151 Pagina's | Mo'Media | 2005
ISBN: 9057671689
Beschrijving:
Winkelen in de negen straatjes, de statige kalenderpanden aan het Entrepotdok bekijken, het tropenmuseum bezoeken, etalages kijken in de chique PC Hooftstraat, relaxen in een zoutwatertank van Koan Float en 's avonds een biertje drinken bij café Papeneiland of wandelen langs de Amstel.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

100% Amsterdam
100% Amsterdam
S. van Rijn
 

 

   
Omgeving Leidseplein / Oud-Zuid / Hofjes van de Jordaan
Paperback | 64 Pagina's | Uniepers B.V. / Denis | 2004
ISBN: 9068253158
Beschrijving:
De wandelingen in dit gidsje voeren u door de omgeving van het Leidseplein, Oud-Zuid en de hofjes van de Jordaan. Uw rondleider is Herman Souer. Hij neemt u mee langs cultuurhistorische wetenswaardigheden, laat onbekende plekjes zien en biedt op z'n tijd een gezellige onderbreking voor een kop koffie, een hapje of een glas bier in een sfeervol café.
Recensie:
In dit gidsje (zakformaat) zijn drie stadswandelingen door Amsterdam opgenomen. De auteur, als gids verbonden aan het project Mee in Mokum van de Stichting Gilde Amsterdam, neemt geinteresseerden in Amsterdam aan de hand mee naar de omgeving van het Leidseplein, naar Oud-Zuid en naar de hofjes in de Jordaan. In eenvoudige bewoordingen, in feite spreektaal, schetst hij op prikkelende wijze het historische en het huidige Amsterdam. De Leidsebuurt tot aan het Frederiksplein gunt de wandelaar een blik op de Albert Cuypmarkt, laat hem proeven bij Heineken en kijken in het Spiegelkwartier met zijn antiekwinkels. De Oud-Zuid wandeling met Vondelpark, Hollandse Manege en Filmmuseum ligt feitelijk in stadsdeel Oud-West. De Jordaanwandeling voert langs bekende hofjes als het Karthuizerhof en het Claes Claeszhofje. Aan deze druk van dit historisch-anekdotische en praktisch-tipgevende gidsje zijn veel zwartwitfoto's, plattegronden van de wandelgebieden en een lijst van bouwkundige begrippen toegevoegd.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Leidseplein Oud-Zuid hofjes van de Jordaan
Leidseplein Oud-Zuid hofjes van de Jordaan
Herman Souer
 

 

   
In het voetspoor van Mondriaan en Olie door M. van Gessel
wandelen en fietsen langs het Gein

Paperback | 110 Pagina's | Uitgeverij Thoth | 2005
ISBN: 9068683837
Beschrijving:
In de voetsporen van schrijvers, kunstenaars en fotografen neemt dit boek u mee langs de oevers van het Gein bij abcoude. Het prachtige natuurgebied is al eeuwen een trekpleister voor wandelaars en natuurliefhebbers. Maar ook kunstenaars lieten zich inspireren door deze pittoreske omgeving. Grote namen waren er vroeger regelmatig te vinden om hun visie op het Gein vast te leggen. 'In het voetspoor van Mondriaan en Olie' verhaalt over het landschap en zijn geschiedenis, over het boerenleven, de molens, de boerderijen en over bijzondere bezienswaardigheden. Bij station Abcoude begint en eindigt de wandeling door dit oorspronkelijke, Hollandse polderlandschap. Op tal van plaatsen wordt stilgestaan bij wat er is veranderd of gelijk gebleven sinds de tijd dat Jac. P. Thijsse en Nescio hier wandelden, Jacob Olie hier fotografeerde en Piet Mondriaan hier schetste en schilderde.
Recensie:
In dit aardige boekje wordt een voet- en fietstocht beschreven langs het riviertje de Gein ten zuidoosten van Amsterdam in het spoor van de schilder Mondriaan en de fotograaf Olie. De tocht tussen Abcoude en Driemond is ca. 12 km lang, heen en terug langs de rivier. Alle karakteristieke boerderijen en andere gebouwen worden beschreven met speciale aandacht voor de cultuurhistorische achtergronden. Hieraan vooraf gaan vrij uitgebreide inleidingen over de geschiedenis van het cultuurlandschap en de vele, vooral beeldende kunstenaars die er sinds de 17e eeuw hebben gewerkt. De publicatie besluit met evenementen, logeeradressen, bezienswaardigheden in de omgeving, literatuur, tips en adressen van cultuurhistorische instellingen. Vele foto's van gebouwen, zowel huidige als historische, w.o. die van Jacob Olie, evenals afbeeldingen van schilderijen, waarvan verschillende in kleur maken het boekje extra feestelijk. Een overzichtskaarten met huidige en voormalige bebouwing langs het Gein en een topografische kaart treft men op de voor- en achterflap aan.
(Biblion recensie, Dr. J. Kroes)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

In het voetspoor van mondriaan en olie
In het voetspoor van mondriaan en olie
Marieke van Gessel
 

 

   
Wandelgids Noord-Holland door M. Pelgrim
33 bijzondere dagwandelgids het Duin-en Kustpad: een mooie tweedaagse trektocht

Paperback | 80 Pagina's | Stap Voor Stap | 2004
ISBN: 9075362552
Beschrijving:
De Noord Hollandse duinen en kust vertonen zó'n rijkdom aan wandelmogelijkheden, dat wij maar liefst 33 routes en één tweedaagse trektocht (Het Duin- en Kustpad) nodig hadden om u daar kennis mee te kunnen laten maken.
Topografische kaartjes en routebeschrijvingen wijzen u de weg, veel tochten zijn zelfs bewegwijzerd; talloze routes kunnen met elkaar gecombineerd worden.
De achtergrondinformatie bij de routes is boeiend en vergemakkelijkt uw keuzen. Met de landschapswijzer kunt u zelf nog sneller een goede keus maken.
Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: Wandelingen vanaf NS-Stations, de mooist gelegen bankjes, horecagelegenheden, kinderen, honden en Regionale Wandelgroepen.
Recensie:
Het boekje geeft een beschrijving van 33 korte en lange wandelingen en een tweedaagse tocht (Het Duin- en Kustpad) langs de Noord-Hollandse kust. Voorin bevat het gidsje een handig informatief overzicht over alle wandelingen met gegevens over VVV's, wandelgroepen, bezoekerscentra en internetadressen. Elke wandeling wordt voorafgegaan door een korte sfeerbeschrijving en soms een blokje achtergrondinformatie. Deze teksten (soms met schetsje) geven een aardig sfeerbeeld, maar lezen wat moeilijk door de lange zinnen. Na deze tekst volgt een heldere routebeschrijving. Deze wordt ondersteund door een simpel, maar afdoende kaartje. Verder zijn gegevens opgenomen over horeca, combineerbaarheid van routes en bereikbaarheid met auto of openbaar vervoer. De uitvoering van het boekje is eenvoudig (zwart-wit met steunkleur, geen foto's). Deze opmaak volstaat voor het doel: een wandelgidsje zonder franje. Geactualiseerde druk.
(Biblion recensie, Rob Gerits)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Noord-Holland
Noord-Holland
M. Pelgrim
 

 

   
Wandelen in Noord-Hollandse landgoederen Louise van Delden
Hardcover | 72 Pagina's | Buijten en Schipperheijn | 2000
ISBN: 9058810089
Recensie:
In dit boekje wordt een aantal suggesties gegeven voor wandelingen op en rondom landgoederen in Noord-Holland. Na een korte inleiding over de verschillende landschapsstijlen die je tegen kunt komen bij landgoederen worden er tien grote en zes wat kleinere landgoederen beschreven die meestal aan de rand van de duinen of in het Gooi liggen. Bij elk landgoed wordt iets verteld over de geschiedenis en de natuur die er voorkomt. Er worden wandelingen over het landgoed beschreven en er worden suggesties gedaan voor een combinatie met wandelingen in de naaste omgeving. Bij elk landgoed wordt ook iets verteld over startpunt, openbaar vervoer, eventuele toegangskaarten en horecagelegenheden. De wandelingen zijn niet moeilijk en zijn vooral geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in de combinatie van natuur en cultuur. Het is jammer dat een kaartje met een helder overzicht van alle wandelingen ontbreekt en dat de namen van de landgoederen vaak niet terug te vinden zijn op de opgenomen kaartjes.
(Biblion recensie, S.D. van Wijngaarden)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelen in Noord-Hollandse landgoederen
Wandelen in Noord-Hollandse landgoederen
Louise van Delden
 

 

   
Wandelen op de Wadden door John Jansen van Galen 
Hardcover | 127 Pagina's | Contact | Uitgeverij Contact | 2003
ISBN: 9025415954
Beschrijving:
Als een snoer parels bekronen de Waddeneilanden het beeld van Nederland: vijf, door zee omspoelde en tegen het getij verdedigde domeinen van kwelders, duinen en zandplaten. In de folders gelden ze, met hun schelpenpaden, als eldorado voor fietsende toeristen. Maar, eerlijk gezegd, ze zijn zo klein dat je er gauw bent uitgefietst en dan dring je nog niet door tot de woestenijen van de Slufter op Texel, de Boschplaat op Terschelling of het Oerd op Ameland. Het mooiste is de eilanden al wandelend te verkennen, te beginnen op de aanlegsteiger van de veerboten, dwars door de golvende duinen en de ruisende dennenbossen, over de eindeloze stranden en de kruin van de dijken langs de Waddenzee, met zicht op eidereenden, aalscholvers en zeehonden. De wandelaar die daarna terugkeert in de veerhaven heeft het eiland onder de knie!
John Jansen van Galen, chroniqueur van wandelingen voor onder meer Natuurmonumenten, onderzocht het aanbod aan voetpaden op de Waddeneilanden en brengt de verslag uit van de rijkdom die hij aantrof. Neem een paar dagen vrij, ga scheep in Lauwersoog, Holwerd, Harlingen of Den Helder, trek de wandelschoenen aan en leer te voet de schoonheid van de eilanden kennen!
Recensie:
In dit boekje beschrijft de auteur van 'Wandelen om Amsterdam'* de wandelmogelijkheden op de vijf Waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Het is geen echt wandelboekje. Er worden geen routes beschreven, maar het geeft wel een idee van de diverse mogelijkheden die er zijn om te wandelen op deze eilanden. Elk beschrijving van een eiland begint met een aantal (wandel)ervaringen van de auteur. De informatie die volgt, bevat een opsomming van lange en korte wandelingen en (beknopte) suggesties voor musea, excursies en andere bezienswaardigheden. Het kleine boekje (12x17 cm) met een stevige kaft bevat kleurenfoto's en een kaartje per eiland waarop de belangrijkste wandelroutes ingetekend zijn.
(Biblion recensie, S.D. van Wijngaarden)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelen op de Wadden
Wandelen op de Wadden
John Jansen van Galen
 

 

   
Graafschapspad door Rob Wolfs
wandelen in de Achterhoek

Paperback | Willems Adventure publ. | 2000
ISBN: 9071068293
Recensie:
Het boekje is opgezet zoals alle andere in de serie. Het bevat algemene historiografische inleidingen, wat wandeltips en een overzicht van de verschillende etappes. De hoofdmoot wordt echter gevormd door beschrijvingen van de route van Zutphen via Lochem, Ruurlo, Doetinchem en Doesburg weer naar Zutphen in 2 richtingen op rechterpagina's en gekleurde 1:25.000 kaarten van de Topografische Dienst op linkerpagina's. De uitgave bevat tevens informatie over openbaar vervoer, Suggesties voor dagtochten, overnachtingsmogelijkheden, en VVV adressen. Tot slot bevat het boekje, dat geillustreerd is met kleurenfoto's, aanwijzingen in het Engels, Duits en Frans. De uitslaande flappen bevatten een nuttige overzichtskaart van de route, van LAW's in Nederland en een verklaring van de gebruikte symbolen op de topografische kaarten.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Law gids streekpad 08 graafschapspad
Law gids streekpad 08 graafschapspad
 

 

   
Pelgrimspad door het groene hart door Steven van Schuppen
Amsterdam - 's-Hertogenbosch 199 km

Paperback | 136 Pagina's | Willems Adventure publ. | 2005
ISBN: 907106865X
Beschrijving:
Dit eerste deel van het Pelgrimspad voert de wandelaar van Amsterdam naar Den Bosch, alwaar het aansluit op het tweede deel van de route, dat door Brabant en Limburg naar de Belgische grens voert. Het tweede tracé wordt beschreven in een aparte gids.
Recensie:
Het Pelgrimspad deel I, een uitgave van de Wandelplatform-LAW. Het pad is jaren geleden opgezet door de Ollandse Lange Afstand Tippelaars (OLAT), als 'Veenweidepad LAW 041', maar valt nu onder het Wandelplatform-LAW. De wandeling, van Amsterdam naar Den Bosch, is verdeeld in 41 trajecten van 1,5 tot 7 km. De (gemarkeerde) route wordt in twee richtingen beschreven. De beschrijving is duidelijk en de route is in rood ingetekend op de topografische kaart, schaal 1:25.000. Aan de beschrijving vooraf gaat informatie over wandelen, alsmede achtergrondinformatie over de regio. Bij de routebeschrijving in een kader informatie over de bezienswaardigheden. De kaartnummers zijn met extra informatie m.b.t. het OV en overnachtingsadressen achterin het boek vermeld. Op de uitslaande flappen overzichtskaarten en verklaring van de symbolen. Geactualiseerde en herziene druk. De doelgroep wordt gevormd door wandelaars, toeristen en de bewoners van Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Brabant.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Pelgrimspad / 1 Door het groene hart
Pelgrimspad / 1 Door het groene hart
Steven van Schuppen
 

 

   
Wandelvakanties dicht bij huis door P. Maes
20 meerdaagse wandeltochten in Nederland, Belgie, Engeland, Frankrijk en Duitsland

Paperback | 360 Pagina's | Terra - Lannoo, Uitgeverij | 2003
ISBN: 9020952390
Beschrijving:
Deze gids bevat twintig originele ideeën voor een meerdaagse wandelvakantie in Nederland, België, Engeland, Noord-Frankrijk en West-Duitsland. Heerlijk uitwaaien op de Friese dijkkruinen, een avontuurlijke tocht langs de Semois, een trektocht in de desolate Yorkshire Dales, een dromerige trip door de Rijnvallei, een tocht langs de Noord-Franse kusten.
Een uitgelezen en gevarieerd aanbod waar zowel de geoefende trekker als de actieve familie veel plezier aan zal beleven.
Recensie:
Een herdruk van een gids met twintig meerdaagse wandeltochten die binnen een halve dag bereikbaar zijn vanuit het centrum van Nederland. Er is niet veel veranderd in vergelijking met de vorige druk. De routes zijn hetzelfde gebleven. Wel is de praktische informatie gecheckt en zijn de adressen, websites en prijzen van organisaties en overnachtingsmogelijkheden aangepast. De meeste tochten die beschreven worden, duren drie of vier dagen, maar er is ook een tocht van zeven dagen en er zijn drie tochten van twee dagen. Twee tochten gaan door Parijs en Londen. Gemiddeld wordt er 17,5 kilometer per dag gewandeld. Alles wat je nodig hebt om zelf zo'n tocht te organiseren, staat in het boek. Bij elke tocht vind je logiesadressen, een routekaartje en een routebeschrijving. Voorin het boek staat een handig overzicht van de twintig tochten met een indicatie van de lengte, duur, landschap, moeilijkheidsgraad, bewegwijzering en geschiktheid van de tocht voor kinderen.
(Biblion recensie, S.D. van Wijngaarden)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelvakanties dicht bij huis
Wandelvakanties dicht bij huis
 

 

   
Wandelingen door oud-Utrecht door A. van Hulzen
Paperback | 176 Pagina's | Bijleveld Press | 2003
ISBN: 9061313627
Recensie:
Ondanks de titel is dit geen wandelgids, maar een bundel met 80 korte historische beschrijvingen van plekken in Utrecht, en dan vooral het Utrecht van ca. 1850-1950. Tamelijk veel van de beschreven gebouwen en straten zijn ondertussen verdwenen of onherkenbaar veranderd. Bij elk stukje staat een foto of tekening van minder goede afdrukkwaliteit. De teksten zijn vlot geschreven en redelijk informatief. Het boek heeft verder geen pretenties: het geeft geen algemeen beeld van Utrechts geschiedenis en er zijn geen literatuurverwijzingen. De auteur is Utrecht-kenner bij uitstek; hij heeft enkele wetenschappelijke en vele populaire boeken over de Domstad op zijn naam staan. De stukjes zijn oorspronkelijk geschreven voor een plaatselijke krant; dit is auteurs zesde boek over de geschiedenis van Utrecht dat zo tot stand kwam. Kleine druk.
(Biblion recensie, Dr. L.C. van de Pol)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelingen door oud-Utrecht
Wandelingen door oud-Utrecht
A. van Hulzen
 

 

   
Oud-Utrechtse Wandelingen door A. van Hulzen
Paperback | 144 Pagina's | Bijleveld Press | 2004
ISBN: 9061313635
Beschrijving:
Dr.A.van Hulzen, Utrecht-kenner bij uitstek, biedt met dit boek, dat een vervolg op zijn eerder verschenen Wandelingen in Oud-Utrecht aan een ieder die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Domstad opnieuw een bondig en liefdevol inzicht in het veelbewogen verleden van onze stad, vol boeiende anekdotes en levendige illustraties.
Recensie:
Dat de stad Utrecht in de afgelopen eeuw ingrijpend is veranderd, wordt goed duidelijk in dit boekje waarin een aantal wandelingen door het noordoosten van de oude binnenstad wordt beschreven, te beginnen bij de Vecht, via de Amsterdamsestraatweg door Wijk C, Breestraat, Wittevrouwenstraat en Biltstraat naar de Biltseweg. Het boekje is een vervolg op het in 2003 verschenen Wandelingen door Oud-Utrecht* waarin het gebied van Centraal Station en Vaartse Rijn werd verkend. De beschrijvingen van de route, die eerder zijn verschenen in Het Stadsblad en voor deze uitgave zijn bijgewerkt, bevatten uiteraard veel historische informatie, overigens kort en bondig en goed leesbaar. Zwartwitfoto's, de meeste uit de tijd van omstreeks 1900 en kort daarna, evenals historische tekeningen vergezellen de tekst. Een plattegrond uit de tweede helft van de 19e eeuw, waarin de meest markante punten van deze wandelingen apart zijn aangeduid, is voor in het boekje afgedrukt, terwijl het wordt afgesloten met persoonsnamenregisters op zowel dit deel als op Wandelingen door Oud-Utrecht*.
(Biblion recensie, Dr. J. Kroes)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Oud-Utrechtse Wandelingen
Oud-Utrechtse Wandelingen
A. van Hulzen
 

 

   
Wandelgids voor Utrecht door M. Pelgrim
25 bijzondere dagwandelingen. Her Ridderhofstedenpad: een mooie twee- of driedaagse trektocht

Paperback | 80 Pagina's | Stap Voor Stap | 2003
ISBN: 9075362498
Recensie:
In dit boekje zijn 23 wandelingen beschreven in Utrecht en het Gooi, varierend van 3,5 tot 19 kilometer. Iedere wandeling begint met een verwijzing naar het bladnummer van de topografische kaart, de horecagelegenheden langs de route en een beschrijving van de manier waarop je aan het begin van de route kunt komen. Het beginpunt is bij verschillende routes niet met het openbaar vervoer bereikbaar. Na een algemene beschrijving van het landschap dat je op de wandeling tegenkomt, volgt een routebeschrijving, vaak met verwijzingen naar ANWB-wegwijzers of -paddestoelen. Bij iedere wandeling is een gedeelte van een topografische kaart in zwart-wit opgenomen, waarop de route in paars is ingetekend. Tot slot een beschrijving van het Ridderhofstedenpad, een twee- of driedaagse wandeling van in totaal 62 kilometer. Bevat ook kleine zwartwittekeningen. Voor in het boekje staat een kaart van de provincie Utrecht met een overzicht van alle wandelingen. De gids is vrij dun en van een handig formaat en daardoor gemakkelijk mee te nemen. Geheer geactualiseerde, bijgewerkte en sterk uitgebreide editie.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelgids voor Utrecht
Wandelgids voor Utrecht
M. Pelgrim
 

 

   
Wandelgids voor het IJsseldal door M. Pelgrim
17 bijzondere dagwandelingen Het IJsselpad: een mooie tweedaagse trektocht

Paperback | 72 Pagina's | Stap voor Stap | 2003
ISBN: 9075362455
Recensie:
Het boekje geeft een beschrijving van zeventien wandelingen tussen 3 en 18 km (en een tweedaagse tocht) in de zuidelijke IJsselvallei. Bij iedere wandeling zijn opgenomen een korte beschrijving van het gebied, een zakelijke routebeschrijving en een heldere kaart. In veel beschrijvingen zijn kaders opgenomen waarin een bijzonderheid van het gebied wat uitgebreider aan de orde komt. Deze kaders vormen hiermee een welkom stukje detailinformatie op de vrij algemene gebiedsbeschrijving. Het boekje is eenvoudig (zwart-wit met steunkleur) uitgevoerd en verlucht met aardige schetsjes. Het formaat (21x12,5 cm.) is handig voor wandelaars.
(Biblion recensie, Rob Gerits)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelgids voor het IJsseldal
Wandelgids voor het IJsseldal
STAP VOOR STAP (11) & M. Pelgrim
 

 

   
Wandelgids voor Zeeland en West Brabant door Joop Begheijn
25 wandelingen

Paperback | 64 Pagina's | Stap Voor Stap | 2000
ISBN: 9075362226
Recensie:
In de serie "Wandelgidsen Nederland" verscheen dit deeltje met 25 wandelingen in Zeeland en West-Brabant. Dat de op wandelgebied bekende auteur voor dit relatief kleine deel van Nederland toch zoveel routes optekende geeft aan dat het gaat om opmerkelijk gevarieerde delen van ons land. De gegevens per wandeling zijn beknopt. Per wandeling een verwijzing naar de topografische kaart, de route naar het beginpunt en een opmerking over de markering van de route. De begeleidende tekst is meer toelichtend van aard over opvallende onderwerpen tijdens de route en heeft niet het karakter van een routebeschrijving. De voorgestelde wandelingen geven de wandelaar een representatief beeld van de landschappelijke schoonheid van zuidwest Nederland. Met zwart-wit foto's en beknopte routeschetsen.
(Biblion recensie, C.M. Manni)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Zeeland Wandelgids (14)
Zeeland Wandelgids (14)
J. Begheyn
STAP VOOR STAP
 

 

   
Wandelgids voor Achterhoek en Liemers door M. Pelgrim
(zuidelijk deel) 29 bijzondere dagwandelingen Het Eiken-Scholtenpad: een mooie twee-of driedaagse trektocht
Paperback | 80 Pagina's | Stap Voor Stap | 2003
ISBN: 907536248X
Recensie:
Deze uitgave is een grondig herziene en uitgebreide versie van de vorige editie uit 1999. Het boek bevat beschrijvingen van 29 wandelingen van 1,5 tot 29 kilometer. Daarnaast is er een beschrijving van een tweedaagse trektocht. De routebeschrijvingen zijn duidelijk, mede door de aanwezigheid van routekaartjes (topografische kaarten waarop de route is ingetekend). De routes zijn gedeeltelijk gemarkeerd. Gewandeld kan er worden door een schitterend mooi gedeelte van oostelijk Nederland. Gegevens over landschap, duur van de tocht, bereikbaarheid met eigen of openbaar vervoer, wel of geen horecagelegenheid in de route zijn duidelijk beschreven. De wandelaar kan kiezen uit een keur van mooie dagtochten (heel divers). In het werk zijn enkele zwartwittekeningen opgenomen.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Achterhoek en Liemers
Achterhoek en Liemers
M. Pelgrim
 

 

   
Drente door J. Begheijn en M. Pelgrim
Paperback | 80 Pagina's | Stap voor Stap | 2003
ISBN: 9075362439
Recensie:
Landschapswijzer is een aantrekkelijke serie van wandelgidsjes. De serie bestaat tot nu toe uit 17 delen die samen bijna geheel Nederland beslaan. De wandelboekjes bestaan uit routebeschrijvingen, routekaartjes en beknopte achtergrondinformatie bij elke wandeling. Ook worden de horecagelegenheden onderweg aangegeven. Deze wandelgids voor Drenthe is een herziene uitgave en bevat 25 dagwandelingen, varierend in lengte van 3,5 tot 19 kilometer, en een twee-, of driedaagse wandeling van 64 kilometer. De routes van de 25 dagwandelingen zijn grotendeels hetzelfde als de routes uit de vorige uitgave. Wel zijn de routekaartjes sterk verbeterd en bevat het nieuwe gidsje een handig overzicht van de landschapstypen per wandeling. Nieuw is ook de beschrijving van een meerdaagse wandeling. Naast een uitgebreide routebeschrijving en duidelijke routekaartjes worden er suggesties gedaan voor overnachtingen en openbaar vervoer.
(Biblion recensie, S.D. van Wijngaarden)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelgids voor Drente
Wandelgids voor Drente
STAP VOOR STAP (3) & J. Begheyn
 

 

   
Veluwe door Robert Eckhardt
Hardcover | 96 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2004
ISBN: 9018019062
Beschrijving:
Veertig wandelingen, van een paar uur tot een kleine dagtocht. Een aantal routes is te combineren tot een stevige dagtocht. In het algemeen zijn de wandelingen met paaltjes gemarkeerd of van routebordjes voorzien. Waar geen paaltjes zijn, heeft de route een grondige routebeschrijving. Bij elke wandeling staat een duidelijk routekaartje en praktische gegevens. Veel aandacht wordt besteed aan de natuur van de Veluwe, het grootste laaglandnatuurgebied van Noordwest-Europa.
Recensie:
In dit boekje worden 40 dagwandelingen vanaf 4 t/m 17 km beschreven. Het boekje start met praktische informatie en een goed leesbare beschrijving van de Veluwe. Iedere wandeling begint met een korte, informatieve kenschets van het gebied waar de route doorheen voert. Deze wordt gevolgd door een duidelijke routebeschrijving, een helder kaartje, praktische informatie en een kleurenfoto. De opmaak is kleurig, wat vol, maar toch overzichtelijk. Het formaat is handzaam. Kortom een handig wandelboekje. Voor deze geactualiseerde herdruk zijn de gegevens bijgewerkt tot februari 2004.
(Biblion recensie, Rob Gerits)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Veluwe
Veluwe
 

 

   
Groene Hart door Robert Eckhardt 
Hardcover | 96 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2004
ISBN: 9018019070
Recensie:
Door het Groene Hart van Holland en Utrecht zijn 35 door de ANWB gemarkeerde wandeltochten van 6 tot 14 km uitgezet; ze worden in dit boekje beschreven. De meeste zijn gesitueerd in het oostelijke deel van dit gebied dat globaal wordt begrensd door Den Haag, Rotterdam, Waal, Utrecht, het Gooi en Amsterdam. Na een korte typering wordt elke tocht gedetailleerd beschreven aan de hand van een wandelkaartje in kleur. Verder wordt aandacht besteed aan landschappelijke en cultuurhistorische bezienswaardigheden, steeds aangevuld met een kadertekst over een opvallend fenomeen op de route. Bij het kaartje is korte informatie over afstand, bewegwijzering, bereikbaarheid en horeca te vinden. Een overzichtskaart en inleidingen over het gebruik van de gids en het landschap van het Groene Hart gaan vooraf aan de wandelbeschrijvingen in dit boekje, dat verder is geïllustreerd met landschapsfoto's in kleur.
(Biblion recensie, Dr. J. Kroes)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Groene Hart
Groene Hart
 

 

   
Wandelgids voor Zuid-Holland door W. Michels & M. Pelgrim
26 bijzondere dagwandelingen Het kade-Polderpad: een mooie twee-of driedaagse trektocht 

Paperback | 72 Pagina's | Stap Voor Stap | 2003
ISBN: 9075362536
Recensie:
Deze wandelgids, geschreven door medewerkers van Reisboekhandel Stap voor Stap, beschrijft 26 dagwandelingen door Zuid-Holland. De routes zijn grotendeels rondwandelingen en varieren in lengte van 2 tot 27 km. Daarnaast is er een beschrijving van een twee- of driedaagse trektocht. Een aantal routes is te combineren. Naast routebeschrijvingen wordt bij elke wandeling achtergrondinformatie gegeven over natuur en landschap. De praktische informatie over openbaar vervoer, horeca en dergelijke is beperkt. Een deel van de routes is gemarkeerd. De gids heeft een handzaam formaat, een sobere vormgeving en is helder geschreven. Geillustreerd met (matige) zwartwitfoto's en (fragmenten van) topografische kaartjes, waarin de route is aangegeven. Het omslag toont een kleurenfoto van de molens bij Kinderdijk op een blauwe achtergrond. Door de verschillende lengtes van de wandelingen geschikt voor zowel geoefende als ongeoefende wandelaars. Een nuttige uitgave voor het zoeken van wandelmogelijkheden in deze verstedelijkte provincie. Geactualiseerde en bijgewerkte editie; de vorige uitgave van 1999 is niet meer bruikbaar.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelgids voor Zuid-Holland
Wandelgids voor Zuid-Holland
W. Michels
 

 

   
Wandelgids Rijk van Nijmegen / Nederland door M. Pelgrim
Paperback | 80 Pagina's | Stap Voor Stap | 2005
ISBN: 9075362587
Beschrijving:
Deze grensoverschrijdende wandelgids vormt de neerslag van een maandenlange intensieve verkenning van het Rijk van Nijmegen, de Gelderse poort en het Land van Kleef. Dit betrekkelijk klein oppervlak vertoont zó'n enorme geschakeerdheid aan landschaptypes, dat wij maar liefst 34 dagwandelingen en één driedaagse trektocht (Het Niersdalpad) nodig hadden om u daar kennis mee te kunnen laten maken.
Recensie:
In de wandelgids voor het Rijk van Nijmegen, Gelderse Poort en Land van Kleef worden 34 wandelingen beschreven. Deze gids is er een uit een serie die nu een groot deel van Nederland bestrijkt. De auteur is wandelaar en de gids wordt uitgegeven door de uitgeverij Stap voor Stap die gelieerd is aan de boek- en kaartenwinkel in Nijmegen. De kortste wandeling is 2 kilometer en de langste, een combinatie, neemt meer dagen in beslag. De wandelingen zijn ingetekend op eenvoudige kaarten zodat een extra kaart wel handig is. Verschillende wandelingen zijn grensoverschrijdend. Er is veel achtergrondinformatie zodat die soms meer ruimte krijgt dan de routebeschrijving. Mogelijke combinaties worden door de auteur vermeld, maar zijn soms ook wel eenvoudig te vinden. Verder worden vermeld de bereikbaarheid per OV, auto, maar ook de aanwezigheid van horecagelegenheden. De doelgroep wordt gevormd door toeristen en bewoners van de streek. Het boek is gezet in een magere letter. Vergeleken met de vorige druk geheel herzien en geactualiseerd.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelgids Rijk van Nijmegen / 9 Nederland
Wandelgids Rijk van Nijmegen / 9 Nederland
M. Pelgrim
 

 

   
Veluwe & het Rijk van Nijmegen  door C. Dekkers 
Paperback | 141 Pagina's | Kosmos Reisgidsen | Kosmos/Z&K Uitgevers B.V.
ISBN: 9021537419
Recensie:
Compact en luxe uitgevoerd boekje met een beschrijving van 23 wandelingen op de Veluwe en in het Rijk van Nijmegen. De wandelingen varieren van 5 tot 15 km. De beschrijving is helder en zakelijk. Naast de beschrijving is er een korte toelichting op bezienswaardigheden tijdens de wandelingen. Iedere wandeling is voorzien van een klein, maar helder kaartje en praktische tips (bereikbaarheid beginpunt, horeca, afsnijmogelijkheden e.d.). De tekst is verluchtigd met mooie kleurenfoto's. Spiraal binnen de band.
(Biblion recensie, Rob Gerits)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wat en hoe wandelgids Veluwe  Nijmegen
Wat en hoe wandelgids Veluwe Nijmegen
 

 

   
Wandelgids Noordoost Brabant door M. Pelgrim
39 bijzondere dagwandelingen

Paperback | 79 Pagina's | Stap voor Stap | 2004
ISBN: 9075362560
Beschrijving:
Deze grensoverschrijdende wandelgids vormt de neerslag van een maandenlange intensieve verkenning van het noordoostelijk deel van Brabant. Dit betrekkelijk klein oppervlak vertoont zó'n enorme geschakeerdheid aan landschapstypes, dat wij maar liefst 39 routes en één tweedaagse trektocht (Het Maaslandpad) nodig hadden om u daar kennis mee te kunnen laten maken.
Recensie:
Het noordoosten van Noord-Brabant, globaal gelegen tussen Den Bosch, Nijmegen, Eindhoven en Venray, zijn 39 wandelingen van een dag(deel) uitgezet evenals een tweedaagse tocht langs de Maas. Elke route begint met korte informatie over begin- en eindpunt, horeca en kaartgebruik, gevolgd door een algemene en daarna een meer gedetailleerde routebeschrijving aan de hand van een topografisch kaartje in zwart-wit. Daarbij is er in veel gevallen de keuze tussen een korte en een langere route, terwijl sommige met elkaar kunnen worden gecombineerd. Tussendoor zijn er diverse korte teksten over landschappelijke en cultuurhistorische zaken die typerend zijn voor deze streek. Het gidsje opent met een overzichtskaart, een zgn. landschapswijzer en een algemene inleiding die de keuze voor een bepaalde route kunnen vergemakkelijken. Behoudens de kaartjes is de gids geillustreerd met een aantal tekeningen in zwart-wit. Geactualiseerde druk.
(Biblion recensie, Dr. J. Kroes)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelgids voor Noordoost Brabant
Wandelgids voor Noordoost Brabant
STAP VOOR STAP (12) & M. Pelgrim
 

 

   
Oosterscheldepad / 15 Streekpad door R.J. Swiers
Paperback | 160 Pagina's | Willems Adventure publ. | 2003
ISBN: 9070601842
Recensie:
Het Oosterscheldepad, lang 196 km, is ontstaan uit de samenwerking tussen het Waterschap, de provinciale VVV en het Nivon. Het wordt gesubsidieerd door de provincie en Europa. De veerpontjes bieden veel mogelijkheden. Bij een goede planning kan men aan het eind van de wandeling varend naar het beginpunt terug. De gids bevat veel achtergrondinformatie over geschiedenis, horeca, logies, openbaar vervoer, VVV's en determinatie van Zeeuwse flora en fauna. De pontjes staan in een losse bijlage*. De routes op de eilanden St. Philipsland en Tholen kunnen in het winterseizoen als een of tweedaags rondje apart gelopen worden. De route staat op een topografische ondergrond en 30 % van de wegen is onverhard. De gids lijkt op de LAW en streekpadgidsen, maar een overzichtskaart is handig. De tekst is met steunkleuren gezet in een klassieke letter. Een heldere indeling van de 10 tot 48 km lange routes. De doelgroep wordt gevormd door toeristen, bewoners van de regio en wandelaars.
(Biblion recensie, N. Hoogerbrug)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Law gids streekpad 15 oosterscheldepad
Law gids streekpad 15 oosterscheldepad
Robbert Jan Swiers
 

 

   
Drenthepad / Streekpad door Jurjen Keessen
Paperback | 176 Pagina's | Willems Adventure publ. | 2003
ISBN: 9070601834
Recensie:
In dit lange afstandswandelpad zijn het oude Drenthepad en het Zwerfsteenpad opgenomen. Samen met een route door het westen van de provincie loopt het Drenthepad meer dan 260 kilometer lang door het landschap van Drenthe. Vergeleken met de andere "LAW - uitgaven" wordt hier vrij veel 'extra' informatie gegeven. Het boek is verder opgezet zoals alle andere in de serie: een overzichtskaart, een afstandstabel en wat wandeltips, gevolgd door noord-zuid en zuid-noord beschrijvingen van de route op de rechterpagina's en gekleurde 1:25.000 kaarten van de Topografische Dienst op de linkerpagina's. De uitgave wordt besloten met informatie over openbaar vervoer, overnachtingsmogelijkheden, VVV en andere adressen en aanwijzingen voor Engels- en Duitstaligen. Bevat kleurenfoto's en uitklapbare omslag met kaarten en legenda.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Law gids streekpad 06 Drenthepad
Law gids streekpad 06 Drenthepad
Jurjen Keessen
 
 
 
Start: september 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020