Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
Wandelboeken Luxemburg
 
 

Luxemburg
de 26 mooiste wandelingen
M. Pelgrim
Paperback | 64 Pagina's | Stap voor Stap | 2001
ISBN: 9075362250
Recensie:
Eenvoudig uitgegeven gidsje met tekeningetjes, schetskaartjes en routebeschrijvingen van 26 rondwandelingen in Luxemburg. Weinig achtergrondinformatie, maar er zijn wel tekstjes opgenomen over geschiedenis, taal en klimaat van Luxemburg en over enkele belangrijke kastelen en plaatsen.
(Biblion recensie, Drs. W.A.M. van den Dries) 
  Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Wandelgids voor Luxemburg
Wandelgids voor Luxemburg
M. Pelgrim
 

 

   
Op pad met rugzak en tent
20 meerdaagse voettochten in de Benelux, Duitsland en Engeland
S. van de Poel 
Paperback | 248 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 2003
ISBN: 9038913397
Recensie:
Een verzameling wandelingen in een andere dan je eigen streek, met alle gegevens die je nodig hebt, variŽrend in lengte van 35 tot 78 kilometer. In de gids worden twintig meerdaagse tochten beschreven, in Duitsland, Engeland en de Benelux. De zwaarte van de tocht kan aan de hand van de opmerking, met of zonder kinderen, worden beoordeeld. En dan nog is e.e.a. afhankelijk van de ervaring van de kinderen. In Belgie is zorgvuldige planning noodzakelijk, ga er met de auto heen en indien mogelijk met het OV terug. De auteur gebruikt gemarkeerde routes, opletten dus. Je moet tijdens de wandeling blijven lezen om geen afslag te missen. Een extra kaart is nodig en geeft landschappelijke informatie. De tekst is gezet in een magere ouderwetse letter. De kleurenfoto's zijn geconcentreerd, maar zwartwitfoto's staan tussen de tekst. De doelgroep wordt gevormd door toeristen en wandelaars die zonder veel zoekwerk iets van een streek of het land willen zien. De VVV geeft dezelfde informatie. Inwoners van de regio's zullen dit Nederlandstalig boek daarom niet gebruiken. Het is een handige gids met veel informatie, zodat je eenvoudig en snel op weg kunt.
(Biblion recensie, N. Hoogerbrug)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Op pad met rugzak en tent
Op pad met rugzak en tent
S. van de Poel
 

 

   
Wandelvakanties dicht bij huis
20 meerdaagse wandeltochten in Nederland, Belgie, Engeland, Frankrijk en Duitsland
P. Maes
Paperback | 360 Pagina's | Terra - Lannoo, Uitgeverij | 2003
ISBN: 9020952390
Beschrijving:
Deze gids bevat twintig originele ideeŽn voor een meerdaagse wandelvakantie in Nederland, BelgiŽ, Engeland, Noord-Frankrijk en West-Duitsland. Heerlijk uitwaaien op de Friese dijkkruinen, een avontuurlijke tocht langs de Semois, een trektocht in de desolate Yorkshire Dales, een dromerige trip door de Rijnvallei, een tocht langs de Noord-Franse kusten.
Een uitgelezen en gevarieerd aanbod waar zowel de geoefende trekker als de actieve familie veel plezier aan zal beleven.
Recensie:
Een herdruk van een gids met twintig meerdaagse wandeltochten die binnen een halve dag bereikbaar zijn vanuit het centrum van Nederland. Er is niet veel veranderd in vergelijking met de vorige druk. De routes zijn hetzelfde gebleven. Wel is de praktische informatie gecheckt en zijn de adressen, websites en prijzen van organisaties en overnachtingsmogelijkheden aangepast. De meeste tochten die beschreven worden, duren drie of vier dagen, maar er is ook een tocht van zeven dagen en er zijn drie tochten van twee dagen. Twee tochten gaan door Parijs en Londen. Gemiddeld wordt er 17,5 kilometer per dag gewandeld. Alles wat je nodig hebt om zelf zo'n tocht te organiseren, staat in het boek. Bij elke tocht vind je logiesadressen, een routekaartje en een routebeschrijving. Voorin het boek staat een handig overzicht van de twintig tochten met een indicatie van de lengte, duur, landschap, moeilijkheidsgraad, bewegwijzering en geschiktheid van de tocht voor kinderen.
(Biblion recensie, S.D. van Wijngaarden)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Wandelvakanties dicht bij huis
Wandelvakanties dicht bij huis
 
 
 
Start: september 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020