Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
Insecten boeken
 
 

Insecten door B. Gibbons
Paperback | 256 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken
ISBN10: 9018021423 | ISBN13: 9789018021429
Beschrijving:
- Meer dan 240 soorten insecten tot in detail beschreven.
- Van ieder insect is een kleurenfoto afgebeeld.
- Een beknopt overzicht vergemakkelijkt het herkennen van de soort.
- Een tabel toont de maanden waarin het insect te zien is.
Recensie:
Aangezien er alleen in Nederland al enkele tienduizenden soorten insecten voorkomen, moet elke insectenveldgids daaruit een selectie maken. Deze gids doet dat onder meer door de vlinders weg te laten; over vlinders zijn vele aparte gidsen te krijgen. Extra is dat naast echte insecten ook andere geleedpotigen zoals spinnen, hooiwagens, mijten en pissebedden in de gids staan. Elke bladzijde behandelt een soort, met een kort stukje tekst over voorkomen in Nederland en Europa en in wat voor omgeving hij leeft. Naast de kleurenfoto geeft een apart stukje tekst in de kantlijn details over uiterlijk en leefwijze. Felgekleurde silhouetten in de bladhoeken geven aan tot welke groep de soort behoort, dit is om het bladeren makkelijker te maken. De algemene inleidingen zijn met opzet heel kort gehouden. Het is een uit het Engels vertaalde en aangepaste gids maar diverse soorten komen niet in Nederland voor, vaak zelfs niet eens in Groot-Brittannie! Zulke soorten dienen dan als voorbeeld van een bepaalde groep soorten. Een gids voor de breed geinteresseerde natuurliefhebber. Kleine druk, klein formaat.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

ANWB Veldgids Insecten
ANWB Veldgids Insecten
B. Gibbons
     
Welk insect is dat? door Heiko Bellmann
450 soorten 670 kleurenfoto's
Paperback | 256 Pagina's | Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN10: 9059561686 | ISBN13: 9789059561687
Beschrijving:
Van de eendagsvlieg en het kolwitje tot het vliegend hert en de honingbij: insecten zijn er in allerlei soorten en maten. Maar welk kruipertje zit daar op die bloem? Met deze compacte en overzichtelijke gids kunt u aan de hand van een praktische kleurencodering de belangrijkste en meest voorkomende insecten van Midden-Europa thuisbrengen.
Recensie:
Een insectengids op basis van kleurenfoto's, allemaal van de auteur zelf. De voor- en achterflap zijn uitvouwbaar. Aan de binnenzijde hiervan staat een schematische inhoudsopgave met paginaverwijzingen. Bellmann heeft meer veldgidsen geschreven, met name spinnen zijn zijn specialiteit. We vinden dan ook achterin deze gids een extra sectie over spinnen (geen insecten). Zoals altijd met vertaalde gidsen is de verzameling soorten in de veldgids anders dan die was geweest wanneer de gids speciaal voor Nederland en Belgie was samengesteld. De vertaler heeft wel veel moeite genomen de tekst aan te passen aan het (niet) voorkomen in onze omgeving. Bij veel genera (soortengroepen) staat door hoeveel soorten ze in Nederland vertegenwoordigd zijn. Deze gids is bedoeld voor mensen met een brede interesse in dieren. Daarom is het niet erg dat aan de foto's niet altijd te zien is welke soort het precies is. Dat zou bij insecten ook lastig zijn; er zijn zo vreselijk veel soorten en vaak lijken ze erg sterk op elkaar. Met de gids kan je van een aangetroffen beestje wel een idee krijgen wat voor type insect het is: van kakkerlakken tot kokerjuffers.
(Biblion recensie, Dr. ir. P.C. Luttikhuizen)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Welk insect is dat?
Welk insect
is dat?
Heiko Bellmann
 
 
 
Start: september 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020