Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
Wandelboeken Frankrijk
 
 

Cevennen / Languedoc
H.G. Deggau. 
Paperback | 136 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2004
ISBN: 9018018155
Recensie:
In deze gids zijn 35 wandelingen opgenomen, varierend in looptijd van 3 tot 7 uur. De routes zijn verdeeld in drie categorieen: licht, middelzwaar en zwaar. Voor enkele wandelingen is bergwandelervaring noodzakelijk. Van elke wandeling zijn een overzichtelijk en fraai geillustreerd routekaartje en een schematisch hoogteprofiel opgenomen, alsmede een beknopte routebeschrijving en een inzetje met bereikbaarheid, horecagelegenheden onderweg en tips voor wandelkaarten. Bijna alle routes zijn voorzien van een kleurenfoto en een uitgebreidere beschrijving van een bezienswaardigheid onderweg. De inleiding over kastanjebossen en zijdeproductie in de Cevennen en prehistorische vindplaatsen en gieren op de Causses zorgen voor een informatief kader. Toelichtingen bij de wandelingen en de routekaartjes maken de gids erg toegankelijk. Met woordenlijst en register.
(Biblion recensie, Drs. E.L. Poppe)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Anwb wandelgids cevennen languedoc
Anwb wandelgids cevennen languedoc
Hans-Georg Deggau
 

 

   
Franse PyreneeŽn
de centrale Pyreneeen in 50 wandelingen

Ton Joosten
Paperback | 206 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 1999
ISBN: 9038908865
Beschrijving:
Dit is het tweede deel van de vierdelige wandelgidsenserie over de PyreneeŽn. Er worden vijftig wandelingen beschreven in de Centrale PyreneeŽn, een verzamelterm voor alle gebieden tussen de meest oostelijke punt van het Parc National en het Carlit-massief, iets ten oosten van Andorra.
De wandelingen worden per gebied behandeld, van west naar oost. Aan elke routebeschrijving gaat een korte inleiding vooraf over het betreffende gebied en steeds worden de gegevens opgesomd, die van praktisch belang zijn: wat voor een wandeling is het, welke moeilijkheden doen zich voor, hoe komt u bij de startplaats, hoe lang duurt de wandeling, welk hoogteverschil moet worden overbrugd, welke wandelkaart heeft u nodig, kunt u onderweg schuilen of is er wellicht een bemande berghut en vanuit welke basisplaats kunt u het best aan de wandeling beginnen. Bij iedere wandeling wordt u ruimschoots beloond voor de geleverde inspanningen, want het zijn zonder uitzondering wandelingen met een gouden randje, waarin het bijzondere, de schoonheid en charme van ieder gebied, optimaal naar voren komt. Op de kaartjes in het boek zijn alle wandelingen ingetekend. Foto's in zwart-wit en kleur.
Recensie:
Dit is het tweede deel van de vierdelige wandelgidsenserie over de PyreneeŽn. Deel ŤŤn is in 1998 verschenen, deel drie en vier, die de Spaanse kant van het gebergte behandelen, moeten nog verschijnen. Dit deel beschrijft de centrale en meer oostelijke Franse dalen. De wandelingen worden per gebied behandeld van west naar oost. Ieder hoofdstuk begint me een korte karakteristiek van het gebied. De routebeschrijvingen worden gevolgd door de praktische gegevens die voor de bergwandelaar van belang zijn: vertrekpunt, lengte, zwaarte, hoogteverschil, de benodigde kaart en de aanwezigheid van berghutten. De wandelingen zijn zeer gevarieerd in lengte en zwaarte: bijna iedere bergwandelaar kan in deze uiterst praktische gids iets van zijn gading vinden. Net als bij deel ŤŤn van de serie overtuigt de deskundigheid en het enthousiasme van de auteur. De gidsen zijn een echte aanwinst. Met kaartjes en vele zwart-witte en kleurenfoto's van goede kwaliteit.
(Biblion recensie, R. Weijdert)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Wandelgids franse pyreneeen centr
Wandelgids franse pyreneeen centr
Ton Joosten
 

 

   
500 wandelingen in Frankrijk
ontdek het Franse landschap te voet 
Losbladig | Kosmos Reisgidsen | 2004
ISBN: 9021542854
Beschrijving:
Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 60 miljoen wandeltochten gemaakt. In combinatie met de wetenschap dat Frankrijk met ruim drie miljoen bezoeken per jaar veruit het populairste vakantieland is voor Nederland, is 500 wandelingen in Frankrijk een uitgave die perfect aansluit bij de behoefte van een groot publiek.
De wandelingen variŽren van gemakkelijke routes door vlakke landschappen tot meer uitdagende tochten door de Franse binnenlanden, de Alpen en langs de spectaculaire kustlijn. 500 wandelingen in Frankrijk is verdeeld in 19 regio's. Elke sectie bevat een aparte overzichtskaart, een inhoudsopgave en een informatieve tekst over de wandelingen en de bezienswaardigheden van de regio. Bovendien wordt het geheel geÔllustreerd met talloze prachtige foto's.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

500 wandelingen in Frankrijk
500 wandelingen
in Frankrijk
 

 

   
De 15 mooiste huttentochten in de PyreneeŽn
comfortabel wandelen van hut naar hut
Ton Joosten
Paperback | 287 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 2005
ISBN: 9038916019
Beschrijving:
De PyreneeŽn vormen een grandioze bergketen met een ongekende variatie aan landschappen. Imposante keteldalen, diep uitgesleten canyons en gorges, bizarre karstlandschappen met puntige bergtoppen, granieten wildernissen, uitgestrekte naald- en loofbossen, romantische gebieden vol bergmeren, alpiene landschappen met sneeuwvelden en gletsjerrestanten, de PyreneeŽn zijn van alle markten thuis.Geen wonder dat veel wandelaars de weg naar de PyreneeŽn weten te vinden. En wat is er dan mooier dan van het wandelen een leuk avontuur te maken? Steeds meer mensen willen maar al te graag enkele dagen aaneengesloten in de PyreneeŽn wandelen, zonder daarbij een zware rugzak te hoeven dragen. Deze gids voorziet in die behoefte door de vijftien mooiste huttentochten te beschrijven. Geen slopende expedities, maar kant en klare rondwandelingen van twee tot vijf dagen, waarbij steeds in een bemande berghut wordt overnacht. Tochten die binnen het bereik liggen van de 'gewone' wandelaars. Baskenland, oostelijke PyreneeŽn, Frankrijk, Spanje, nationale parken, natuurreservaten, alle mogelijke gebieden komen aan bod in deze handzame, mooi geÔllustreerde gids die net zo veel variatie biedt als de PyreneeŽn zelf!
Recensie:
In dit boek worden vijftien wandeltochten, variŽrend van twee tot vijf dagen, in de PyreneeŽn beschreven. Alle tochten zijn rondwandelingen, dit omdat de meeste wandelaars per auto aankomen, bovendien is openbaar vervoer hier in beperkte mate voorhanden. Overnacht wordt er in bemande berghutten, zodat er zonder een al zware rugzak gewandeld kan worden. De tochten zijn verspreid over de gehele PyreneeŽn: Baskenland, de oostelijke PyreneeŽn, Frankrijk, Spanje, de nationale parken etc. Eerst geeft de gids algemene informatie over berghutten in de PyreneeŽn, informatie over materiaal, voorbereiding en veiligheid, een paklijst en een overzichtskaart van alle routes. Dan worden de vijftien tochten beschreven. Per tocht een kaart, routebeschrijving, zwaarte, tijdsduur, flora, beste tijd van het jaar om de tocht te maken, praktische en toeristische informatie etc. Met register, kleurenfoto's en een begrippenlijst. Van de auteur verscheen eerder onder meer een vierdelige wandelgidsenserie over de PyreneeŽn. www.tonjoosten.com.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

15 mooiste huttentochten in de pyreneeen
15 mooiste huttentochten in de pyreneeen
Ton Joosten
 

 

   
Wandelvakanties dicht bij huis
20 meerdaagse wandeltochten in Nederland, Belgie, Engeland, Frankrijk en Duitsland
P. Maes
Paperback | 360 Pagina's | Terra - Lannoo, Uitgeverij | 2003
ISBN: 9020952390
Beschrijving:
Deze gids bevat twintig originele ideeŽn voor een meerdaagse wandelvakantie in Nederland, BelgiŽ, Engeland, Noord-Frankrijk en West-Duitsland. Heerlijk uitwaaien op de Friese dijkkruinen, een avontuurlijke tocht langs de Semois, een trektocht in de desolate Yorkshire Dales, een dromerige trip door de Rijnvallei, een tocht langs de Noord-Franse kusten.
Een uitgelezen en gevarieerd aanbod waar zowel de geoefende trekker als de actieve familie veel plezier aan zal beleven.
Recensie:
Een herdruk van een gids met twintig meerdaagse wandeltochten die binnen een halve dag bereikbaar zijn vanuit het centrum van Nederland. Er is niet veel veranderd in vergelijking met de vorige druk. De routes zijn hetzelfde gebleven. Wel is de praktische informatie gecheckt en zijn de adressen, websites en prijzen van organisaties en overnachtingsmogelijkheden aangepast. De meeste tochten die beschreven worden, duren drie of vier dagen, maar er is ook een tocht van zeven dagen en er zijn drie tochten van twee dagen. Twee tochten gaan door Parijs en Londen. Gemiddeld wordt er 17,5 kilometer per dag gewandeld. Alles wat je nodig hebt om zelf zo'n tocht te organiseren, staat in het boek. Bij elke tocht vind je logiesadressen, een routekaartje en een routebeschrijving. Voorin het boek staat een handig overzicht van de twintig tochten met een indicatie van de lengte, duur, landschap, moeilijkheidsgraad, bewegwijzering en geschiktheid van de tocht voor kinderen.
(Biblion recensie, S.D. van Wijngaarden)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Wandelvakanties dicht bij huis
Wandelvakanties dicht bij huis
 
 
 
Start: september 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020