Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
Fotoboeken
 
 

De bovenkant van Nederland door K. Tomei
Holland from the top

Hardcover | Scriptum
ISBN10: 9055943029 | ISBN13: 9789055943029
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
De bovenkant van Nederland is het populaire vervolg van het onlangs verschenen boek High over Holland van fotograaf Karel Tomeď.
Het boek is op cadeauformaat van 16 x 16 cm. Via 250 foto's wordt een indrukwekkend en soms onherkenbaar beeld van Nederland gegeven.
"De fotograaf laat Nederland op z'n bizars en z'n mooist zien." Trouw
"De beelden zijn met groot geduld gecomponeerd en verzameld." Rotterdams Dagblad
Recensie:
Het is altijd weer fascinerend om de alledaagse werkelijkheid vanuit een ander standpunt te bezien. Het dorp, de stad waar we wonen, de dijkweggetjes, de heidevelden, die we zo goed kennen van de vele uitjes, zien er vanuit de lucht ineens heel anders uit en onthullen kleuren en patronen die we nog nooit eerder hadden opgemerkt. En dat alles alleen omdat de auteur het ons bekende landschap van bovenaf toont. Soms moet je twee keer kijken om te zien wat er nu eigenlijk te zien is en dat levert vaak leuke zoekplaatjes op (zoek het vrijend paartje). Het is een heerlijk kijk-/fotoboek, vooral door de vele bekende plaatsen die op de foto zijn gezet. De toelichtende teksten zijn in het Nederlands en Engels.
(Biblion recensie, M. Deylius)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Bovenkant van Nederland
Bovenkant van Nederland
K. Tomei
     
De bovenkant van Nederland E-N  2 door K. Tomei en Toon Fey
Hardcover | 320 Pagina's | Scriptum
ISBN10: 9055943657 | ISBN13: 9789055943654
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
Tweede boekje met luchtfoto's van dorpen, steden en andere locaties in heel Nederland. Het is altijd weer fascinerend om de alledaagse werkelijkheid vanuit een ander standpunt te bezien. Het dorp, de stad waar we wonen, de dijkweggetjes, de heidevelden, die we zo goed kennen van de vele uitjes, zien er vanuit de lucht ineens heel anders uit en onthullen kleuren en patronen die we nog nooit eerder hadden opgemerkt. En dat alles alleen omdat de auteur het ons bekende landschap van bovenaf toont. Soms moet je twee keer kijken om te zien wat er nu eigenlijk te zien is en dat levert vaak leuke zoekplaatjes op. Een leuk kijk-/fotoboek, vooral door de vele bekende plaatsen die op de foto zijn gezet. De toelichtende teksten zijn in het Nederlands en Engels.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Bovenkant van nederland dl 2
Bovenkant van Nederland deel 2
K. Tomei
     
High over Holland door K. Tomei en Henk van der Horst
Hardcover | 120 Pagina's | Scriptum
ISBN10: 9055942332 | ISBN13: 9789055942336
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
In High over Holland. aerial photographer Karel Tomeď shows the Netherlands at its best. Tomeď has an eye for perfect compositions. He makes the wolrd an abstract, dividing its surface into the pieces of a fascinating and provocative puzzle. When you look at the Netherlands from the air, you see new and special connections. The country and its people fit together in ways that you would never have imagined. What do you see? Certainly, the beauty of the country such as you have never seen it before. And perspectives. All kinds of perspectives. Unusual perspectives. New perspectives. As the photographer takes the reader on a flight of fantasy, historian Han van der Horst's text is down to earth. In his own inimitable way, Van der Horst portrays Dutch society and the Dutch mentality. This combination makes High over Holland a very special book.
Recensie:
Groot, vierkant boek met 110 kleurenfoto's van Nederland vanuit de lucht genomen. De opnamen geven een artistieke impressie van het Nederlandse landschap, de rivieren, huizen, wegen, landbouwgronden, bedrijvenparken en massarecreatie. De fotograaf koos deels voor overzichten, deels voor details. In alle gevallen zocht hij naar een lijnenspel, dat hij weergeeft in strakke, heldere composities. De haarscherpe kleurenfoto's zijn verwerkt in een ruime, moderne vormgeving en vormen - naast elkaar geplaatst - een ritmisch geheel. De maker is een gelauwerde specialist in luchtfotografie. Informatieve, onderhoudende (Engelstalige) teksten met een persoonlijke kijk op Nederland begeleiden de foto's op thematische wijze. Achterin is - klein - de Nederlandse vertaling afgedrukt. De schrijver is bekend om zijn boeken over Nederland, geschreven voor buitenlanders. Schitterend en verrassend kijk- en cadeauboek voor buitenlanders, maar ook voor Nederlanders die hun land nooit van boven hebben gezien.
(Biblion recensie, Frits Baarda)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

High over Holland
High over Holland
K. Tomei
     
Hollands zicht
Hardcover | 312 Pagina's | Pearson Education
ISBN10: 9043010987 | ISBN13: 9789043010986
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Het boek Hollands Zicht is het resultaat van een fotowedstrijd die Pearson Education Benelux i.s.m. de AVRO, Hollandse Hoogte, Zoom Magazine en het Nederlands fotomuseum heeft georganiseerd. De 500 beste inzendingen voor deze wedstrijd worden opgenomen in het boek.
Het boek laat zien hoe Nederlanders hun eigen land ervaren aan het begin van de 21e eeuw. Het wordt een dwarsdoorsnede van wat u en een heleboel landgenoten typisch, (on)opvallend of waardevol vinden aan ons land. Naast de winnende foto's worden in het boek ook foto's opgenomen van bekende professionele fotografen.
De AVRO start in november 2005 met de reportageserie Hollands Zicht, waarin bekende Nederlandse fotografen geportretteerd worden. Het Noord - Brabants Museum organiseert in februari 2006 een tentoonstelling met de beste foto's uit het boek.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Hollands zicht
Hollands zicht
 
 
 
Start: september 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020