Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
Wandelboeken Europa
 
 

Endaxi? Nee dank u, wij lopen liever!
unieke wandelgids over het zuidwesten van Peloponnesos, Griekenland
Beschrijving:
23 Wandelingen in het zuidwesten van de Peloponnesos.
Zo heet de wandelgids die onlangs in drie talen (Duits, Nederlands en Engels) is verschenen en met 12 x 20,5 cm, goed in iedere rugzak past.

Endaxi?
... is geschreven en samengesteld door drie enthousiaste wandelaars, Karin Arleth, Annie van Doorn en Anita Strijbis. In 23 beschreven rondwandelingen, in lengte variŽrend van 8 tot 22 km, geven zij een goed beeld van de wandelmogelijkheden in Messinia, het meest zuidelijke deel van het vaste land van Griekenland. Zij kennen het gebied als hun broekzak en hebben uit al hun zwerftochten met zorg en enthousiasme de mooiste wandelingen samengesteld en beschreven.

De 23 routes bieden een dwarsdoorsnede van al het moois dat Messinia te bieden heeft. Van stille ruÔnes uit de klassieke oudheid tot verlaten dorpen in het binnenland, van schaduwrijke olijfboomgaarden tot idyllische, afgelegen kloostertjes, van bijzondere stranden tot beschermde natuurgebieden en van smalle bergpaden tot dicht begroeide dalen.

De routes zijn overzichtelijk en duidelijk beschreven en voorzien van een schematisch kaartje waarop de wandeling is afgebeeld. En uiteraard ontbreken ook sfeervolle fotoís niet! Ook wordt bij elke wandeling iets verteld over wat er onderweg zoal te zien, te weten of te beleven valt.

En voor de liefhebbers van mountainbiking: bijna alle routes kunnen ook met de mountainbike worden afgelegd.
Bestel online
Bestel via deze
 link dit boek

Endaxi?
Nee dank u,
wij lopen liever!


 
De 15 mooiste huttentochten in de PyreneeŽn
comfortabel wandelen van hut naar hut
Ton Joosten
Paperback | 287 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 2005
ISBN: 9038916019
Beschrijving:
De PyreneeŽn vormen een grandioze bergketen met een ongekende variatie aan landschappen. Imposante keteldalen, diep uitgesleten canyons en gorges, bizarre karstlandschappen met puntige bergtoppen, granieten wildernissen, uitgestrekte naald- en loofbossen, romantische gebieden vol bergmeren, alpiene landschappen met sneeuwvelden en gletsjerrestanten, de PyreneeŽn zijn van alle markten thuis.Geen wonder dat veel wandelaars de weg naar de PyreneeŽn weten te vinden. En wat is er dan mooier dan van het wandelen een leuk avontuur te maken? Steeds meer mensen willen maar al te graag enkele dagen aaneengesloten in de PyreneeŽn wandelen, zonder daarbij een zware rugzak te hoeven dragen. Deze gids voorziet in die behoefte door de vijftien mooiste huttentochten te beschrijven. Geen slopende expedities, maar kant en klare rondwandelingen van twee tot vijf dagen, waarbij steeds in een bemande berghut wordt overnacht. Tochten die binnen het bereik liggen van de 'gewone' wandelaars. Baskenland, oostelijke PyreneeŽn, Frankrijk, Spanje, nationale parken, natuurreservaten, alle mogelijke gebieden komen aan bod in deze handzame, mooi geÔllustreerde gids die net zo veel variatie biedt als de PyreneeŽn zelf!
Recensie:
In dit boek worden vijftien wandeltochten, variŽrend van twee tot vijf dagen, in de PyreneeŽn beschreven. Alle tochten zijn rondwandelingen, dit omdat de meeste wandelaars per auto aankomen, bovendien is openbaar vervoer hier in beperkte mate voorhanden. Overnacht wordt er in bemande berghutten, zodat er zonder een al zware rugzak gewandeld kan worden. De tochten zijn verspreid over de gehele PyreneeŽn: Baskenland, de oostelijke PyreneeŽn, Frankrijk, Spanje, de nationale parken etc. Eerst geeft de gids algemene informatie over berghutten in de PyreneeŽn, informatie over materiaal, voorbereiding en veiligheid, een paklijst en een overzichtskaart van alle routes. Dan worden de vijftien tochten beschreven. Per tocht een kaart, routebeschrijving, zwaarte, tijdsduur, flora, beste tijd van het jaar om de tocht te maken, praktische en toeristische informatie etc. Met register, kleurenfoto's en een begrippenlijst. Van de auteur verscheen eerder onder meer een vierdelige wandelgidsenserie over de PyreneeŽn. www.tonjoosten.com.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

15 mooiste huttentochten in de pyreneeen
15 mooiste huttentochten in de pyreneeen
Ton Joosten
 

 

   
Wandelvakanties dicht bij huis
20 meerdaagse wandeltochten in Nederland, Belgie, Engeland, Frankrijk en Duitsland
P. Maes
Paperback | 360 Pagina's | Terra - Lannoo, Uitgeverij | 2003
ISBN: 9020952390
Beschrijving:
Deze gids bevat twintig originele ideeŽn voor een meerdaagse wandelvakantie in Nederland, BelgiŽ, Engeland, Noord-Frankrijk en West-Duitsland. Heerlijk uitwaaien op de Friese dijkkruinen, een avontuurlijke tocht langs de Semois, een trektocht in de desolate Yorkshire Dales, een dromerige trip door de Rijnvallei, een tocht langs de Noord-Franse kusten.
Een uitgelezen en gevarieerd aanbod waar zowel de geoefende trekker als de actieve familie veel plezier aan zal beleven.
Recensie:
Een herdruk van een gids met twintig meerdaagse wandeltochten die binnen een halve dag bereikbaar zijn vanuit het centrum van Nederland. Er is niet veel veranderd in vergelijking met de vorige druk. De routes zijn hetzelfde gebleven. Wel is de praktische informatie gecheckt en zijn de adressen, websites en prijzen van organisaties en overnachtingsmogelijkheden aangepast. De meeste tochten die beschreven worden, duren drie of vier dagen, maar er is ook een tocht van zeven dagen en er zijn drie tochten van twee dagen. Twee tochten gaan door Parijs en Londen. Gemiddeld wordt er 17,5 kilometer per dag gewandeld. Alles wat je nodig hebt om zelf zo'n tocht te organiseren, staat in het boek. Bij elke tocht vind je logiesadressen, een routekaartje en een routebeschrijving. Voorin het boek staat een handig overzicht van de twintig tochten met een indicatie van de lengte, duur, landschap, moeilijkheidsgraad, bewegwijzering en geschiktheid van de tocht voor kinderen.
(Biblion recensie, S.D. van Wijngaarden)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Wandelvakanties dicht bij huis
Wandelvakanties dicht bij huis
 

 

   
Schotland
Matthias Eickhoff 
Paperback | 156 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2005
ISBN: 9018020664
Beschrijving:
Omhoog of omlaag, lang of kort? De hoogteprofielen geven in ťťn oogopslag een indruk van het karakter van de route: hoogteverschillen, de duur van de wandeling, horeca langs de route en nog veel meer. De gedetailleerde en overzichtelijke kaarten zijn speciaal voor deze gids gemaakt. De tekst en de kaarten sluiten naadloos op elkaar gaan. Vijfendertig wandelingen van verschillend niveau naar de fraaiste bestemmingen in Schotland. Al wandelend de ontoegankelijke, eenzame Highlands, de idyllische Lowlands en de schilderachtige vissersdorpjes ontdekken en historische locaties betreden. Beleef de fascinerende veelzijdigheid van Schotland te voet.
Recensie:
Wandelen is 'hip' en Schotland leent zich bijzonder goed voor wandeltochten. Hoewel het land bekend staat om het slechte weer, moet men dat met een korreltje zout nemen: de meeste regen valt eigenlijk in juli en augustus. Deze gids begint met praktische informatie, gevolgd door hoofdstukken over het Schotse nationalisme, tradities en mythen, whisky en het zogenoemde Munro-bagging (beklimmen van geselecteerde bergtoppen). Vervolgens worden 35 lichte tot zware (halve) dagtochten beschreven. Elke wandeling beslaat een hoofdstuk, dat begint met een kader waarin de route in het kort wordt belicht. De meeste startpunten zijn slechts beperkt met het openbaar vervoer bereikbaar. De wandelschema's geven tijdsbestek, hoogte en plaatsnamen schematisch weer. Een overzichtskaartje, routebeschrijving en heldere kleurenfoto's verduidelijken de tocht verder. De handzame gids besluit met een beknopte woordenlijst. Hierin worden de meest gebruikte Schots/Engelse termen op wandelgebied aangegeven.
(Biblion recensie, Amieke van der Eyk)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Wandelgids schotland
Wandelgids schotland
Matthias Eickhoff
 

 

   
Umbrie en de Abruzzen
H. Dumler. 
Paperback | 119 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2004
ISBN: 9044702963
Beschrijving:
Volledig uitgestippelde wandelingen in UmbriŽ en de Abruzzen.
In deze reisgids vindt u 35 volledig uitgestippelde wandelingen die u leiden langs de mooiste plekjes en interessantste bezienswaardigheden van UmbriŽ. Per wandeling vindt u praktische informatie over de moeilijkheidsgraad van de wandeling, de afstand, de tijdsduur, enz. Bij elke wandeling zit een kaart met routeaanduiding.
Recensie:
Wandelen is de laatste jaren steeds populairder geworden en daarmee ook de wandelgidsen en -vakanties. Het Italiaanse Umbrie en de Abruzzen hebben voor wandelliefhebbers veel uiteenlopende verrassingen in petto: makkelijke wegen, steile bergpaden en rotspartijen. Dit alles overgoten met een 'historisch sausje' door de vele middeleeuwse dorpjes. Deze handzame reisgids beschrijft 35 uitgestippelde wandelingen. Elke tocht beslaat (meestal) twee pagina's en is voorzien van een klein routekaartje, symbolen die de praktische informatie weergeven en een kader waarin de belangrijkste zaken staan, zoals soort wandeling, restaurants, overnachtingsmogelijkheden en verkeersverbindingen. Daarnaast wordt de wandelroute heel beknopt beschreven. Kadertjes met tips en wetenswaardigheden completeren de wandelroutes. De gids is voorzien van heldere kleurenfoto's en wordt besloten met een beschrijving van de bezienswaardigheden (alfabetisch gerangschikt) en reisinformatie. Met register.
(Biblion recensie, Amieke van der Eyk)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Umbrie en de abruzzen wandelgids
Umbrie en de abruzzen wandelgids
Helmut Dumler
 

 

   
Op pad met rugzak en tent
20 meerdaagse voettochten in de Benelux, Duitsland en Engeland
S. van de Poel 
Paperback | 248 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 2003
ISBN: 9038913397
Recensie:
Een verzameling wandelingen in een andere dan je eigen streek, met alle gegevens die je nodig hebt, variŽrend in lengte van 35 tot 78 kilometer. In de gids worden twintig meerdaagse tochten beschreven, in Duitsland, Engeland en de Benelux. De zwaarte van de tocht kan aan de hand van de opmerking, met of zonder kinderen, worden beoordeeld. En dan nog is e.e.a. afhankelijk van de ervaring van de kinderen. In Belgie is zorgvuldige planning noodzakelijk, ga er met de auto heen en indien mogelijk met het OV terug. De auteur gebruikt gemarkeerde routes, opletten dus. Je moet tijdens de wandeling blijven lezen om geen afslag te missen. Een extra kaart is nodig en geeft landschappelijke informatie. De tekst is gezet in een magere ouderwetse letter. De kleurenfoto's zijn geconcentreerd, maar zwartwitfoto's staan tussen de tekst. De doelgroep wordt gevormd door toeristen en wandelaars die zonder veel zoekwerk iets van een streek of het land willen zien. De VVV geeft dezelfde informatie. Inwoners van de regio's zullen dit Nederlandstalig boek daarom niet gebruiken. Het is een handige gids met veel informatie, zodat je eenvoudig en snel op weg kunt.
(Biblion recensie, N. Hoogerbrug)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Op pad met rugzak en tent
Op pad met rugzak en tent
S. van de Poel
 

 

   
Zuid - Portugal / 23 wandelingen door de Alentejo
Paperback | 96 Pagina's | Buijten en Schipperheijn | 2004
ISBN: 9074980155
Beschrijving:
De Alentejo, het zuiden van Portugal tussen de Taag en de Algarve, is een bijna onontdekt gebied. Voorjaar en herfst zijn de beste reisseizoenen. Maar ook hartje zomer kan je langs de kust prima wandelen. De gids staat boordevol praktische informatie over routes, onderdak, kaarten en openbaar vervoer.
Recensie:
In het zuiden van Portugal tussen de Taag en de Algarve ligt de Alentejo, een tamelijk onbekend gebied voor toeristen, waarin 23 wandelingen zijn uitgezet en worden beschreven in dit boekje: zeven in het kustgebied van de Costa de Lisboa en Costa Alentejana, acht in het noorden en acht in het zuiden van Alentejo. Elke regio word kort ingeleid met gegevens over vervoer, overnachten (zonder adressen), excursies en historisch-culturele informatie. Hierna volgen de beschrijvingen van de wandelroutes, die zeer gedetailleerd zijn, maar vrijwel geen uitweidingen over de omgeving bevatten. Behalve een schetskaartje en een of meer kleurenfoto's worden ze begeleid door informatie over lengte van de tocht, hoogteverschil, begin-/eindpunt, cafe's en benodigde topografische kaarten. Bij sommige wandelingen zijn bovendien historische anekdotes en verhalen toegevoegd over de geschiedenis van die streek. Het boekje opent met een algemene inleiding met een locatiekaart van alle wandelingen, maar heeft geen register.
(Biblion recensie, Dr. J. Kroes)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Zuid - Portugal / 23 wandelingen door de Alentejo en Costa de Lisboa
Zuid - Portugal / 23 wandelingen door de Alentejo en Costa de Lisboa
 

 

   
Voettocht naar Santiago de Compostela
de spirituele reis van een bijzondere vrouw
Shirley MacLaine
Paperback | 240 Pagina's | De Boekerij | 2002
ISBN: 9022531651
Beschrijving:
Er is een beroemde pelgrimsroute die door de jaren heen door talloze mensen is belopen. Dit is de weg naar Santiago de Compostela, de 'camino'. Men zegt dat hij direct onder de Melkweg ligt en de lijnen volgt die de energie van de sterrenstelsels erboven reflecteert... Langs deze camino van Santiago zijn in duizenden jaren tijd heiligen, zondaars, generaals, buitenbeentjes, koningen en koninginnen getrokken, in een poging een diepere spirituele betekenis en antwoorden over conflicten binnen het eigen wezen te vinden... Tijdens mijn eigen tocht over de camino had ik het gevoel terug te reizen in de tijd, naar een plek waar de ervaringen beginnen die mij, en de hele mensheid, vormen tot wat wij tegenwoordig zijn.
Dit is het verhaal van een reis, een indrukkwekkende voettocht door het Spaanse land, langs de beroemde weg naar Santiago de Compostela. Het is een eeuwenoud - en volgens sommigen magisch - pad, dat voert langs wegen, bergen, valleien, steden en dorpen. Tallozen gingen Shirley MacLaine voor, van Sint Fransiscus van Assisi, Karel de Grote en Ferdinand en Isabella van Spanje tot Dante en Chaucer.
Voor Shirley MacLaine betekent deze reis van bijna 800 kilometer langs de Camino behalve een lichamelijke uitdaging ook een spirituele ervaring. De openheid waarmee zij haar belevenissen beschrijft maakt van Voettocht naar Santiago de Compostela een zeer bijzonder boek.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Voettocht naar Santiago de Compostela
Voettocht naar Santiago de Compostela
Shirley MacLaine
 

 

   
22 wandelingen door de Algarve
R. Klein, Bert Stok en Jan Erik Burger
Paperback | 96 Pagina's | Buijten en Schipperheijn | 1999
ISBN: 9074980082
Recensie:
Deze wandelgids beschrijft 22 wandelingen in het westen en oosten van de Algarve. De wandelingen worden vooraf gegaan door informatie over overnachten, vervoer en excursies. Vervolgens worden de routes beschreven; wandelingen langs steile kliffen, door het historische achterland en de groene Serra de Monchique. Per wandeling staan kijkpunten (bezienswaardigheden) vermeld en worden alternatieve varianten gegeven. Bij iedere route wordt interessante achtergrondinformatie gegeven, van de strijd tegen de Spanjaarden tot de traditionele varkensslacht. De reisgids is uitgevoerd in zwart-wit en bevat een aantal dito foto's en kaartjes, die jammer genoeg weinig gedetailleerd zijn.
(Biblion recensie, Drs. B.A. Valk)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

22 wandelingen door de algarve
22 wandelingen door de algarve
R. Klein
 

 

   
Zuid-Tirol
G. Weindl 
Paperback | 119 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2005
ISBN: 9044709062
Beschrijving:
Volledig uitgestippelde wandelingen in Zuid-Tirol - per wandeling een kaart met routeaanduiding - reisinformatie van A tot Z.
In deze reisgids vindt u 35 volledig uitgestippelde wandelingen die u leiden langs de mooiste plekjes en interessantste bezienswaardigheden van de streek Zuid-Tirol in ItaliŽ. Per wandeling vindt u praktische informatie over de moeilijkheidsgraad van de wandeling, de afstand, de tijdsduur, enzovoort. Bij elke wandeling zit een kaart met routeaanduiding.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Wandelgids zuid tirol
Wandelgids
Zuid tirol
Georg Weindl
 

 

   
Zuidoost-Zwitserland Engadin
E. Husler. 
Paperback | 119 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2005
ISBN: 9044709070
Beschrijving:
In deze reisgids vindt u 35 uitgestippelde wandelingen die u leiden langs de mooiste plekjes en interessantste bezienswaardigheden van het Engadin in Zuidoost-Zwitserland. Per wandeling vindt u praktische informatie over de moeilijkheidsgraad van de wandeling, de afstand, de tijdsduur, enzovoort. Bij elke wandeling zit een kaart met routeaanduiding.
Recensie:
In het zuidoosten van Zwitserland zijn 35 wandelroutes uitgezet in het Engadin in het kanton Graubunden, een hooggebergte met toppen boven de 3000 km. Deze worden beschreven in dit boekje in zakformaat. Na een inleiding over de bezienswaardigheden van dit berggebied volgen de routebeschrijvingen, die een dag of een dagdeel duren en van drie verschillende zwaarteniveaus zijn. Aan elke gedetailleerde beschrijving gaat een overzicht vooraf met pictogrammen over zwaarte, lengte, duur, hoogteverschillen evenals indicaties van type wandeling, begin-/eindpunt, kaartgebruik, wegmarkering, verkeersverbinding, eten en logies etc. Een klein kleurenkaartje met reliefaanduiding vergezelt elke wandeling. Het gidsje besluit met een beknopt reisvademecum van A tot Z en een geografisch register. Een overzichtskaart met alle uitgestippelde wandelingen en een legenda van pictogrammen en kaarten vindt men voor in het boekje. Kleine kleurenfoto's van het fraaie berglandschap geven een indruk van wat men tegenkomt op deze wandelingen.
(Biblion recensie, Dr. J. Kroes)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Wandelgids zuid oost zwitserland engadin
Wandelgids zuid oost Zwitserland engadin
E. Husler
 

 

   
Gran Canaria
K.Pegoraro en M. Foger 
Paperback | 119 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2004
ISBN: 9044702939
Beschrijving:
Volledig uitgestippelde wandelingen op Gran Canaria.
In deze reisgids vindt u 35 volledig uitgestippelde wandelingen die u leiden langs de mooiste plekjes en interessantste bezienswaardigheden van Gran Canaria. Per wandeling vindt u praktische informatie over de moeilijkheidsgraad van de wandeling, de afstand, de tijdsduur, enz. Bij elke wandeling zit een kaart met routeaanduiding.
Recensie:
In dit wandelgidsje in zakformaat worden 35 wandeltochten gepresenteerd op het Canarische eiland Gran Canaria, het dichtst bevolkte eiland van deze groep. Korte inleidingen over het landschap, de inheemse bevolkingsgroep Guanchen, culinaire bijzonderheden en een woordenlijst van geografische begrippen en plaatsen gaan vooraf aan de beschrijvingen van de wandeltochten die een dag(deel) vergen, tot max. ca. 25 km lang zijn en zijn ingedeeld in drie zwaarteklassen. Het merendeel van de wandelingen zijn in het bergachtige midden met toppen tot ca. 2000 m. Elke wandelroute begint met feitelijke informatie over lengte, duur, hoogteverschillen, kindvriendelijkheid, verkeersverbinding, restauratie en logies etc., terwijl bij de korte beschrijving een gedetailleerd kaartje met relief in kleur is toegevoegd. Meer praktische reisinformatie en een geografisch register besluiten het gidsje, waarin voorin een overzichtskaart en verklaring van symbolen van de wandelkaartjes zijn opgenomen en dat geillustreerd is met kleine kleurenfoto's.
(Biblion recensie, Dr. J. Kroes)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Gran Canaria
Gran Canaria
Karin Pegoraro
 

 

   
Midden-Italie
Peter ten Bruggencate
Paperback | 208 Pagina's | Unieboek/Van Reemst | 2002
ISBN: 9041024840
Beschrijving:
Gefascineerd door natuurschoon kiezen steeds meer mensen ervoor hun vakantie wandelend door te brengen. De wandelingen in deze gids zijn zorgvuldig gedocumenteerd en duidelijk uiteengezet. Ze worden ondersteund door heldere routebeschrijvingen en overzichtelijke kaarten zodat de beginnende ťn de gevorderde wandelaar zijn of haar weg zal weten te vinden. 'SNP Natuurwandelgidsen' zijn geen vertaling van buitenlandse gidsen maar oorspronkelijk Nederlands werk en dus bij uitstek geschikt voor de Nederlandse reiziger. De gidsen worden geprezen om hun eigenzinnige, praktische en actuele informatie. 'SNP Natuurreizen' is Nederlands grootste reisorganisatie op het gebied van natuur- en, wandelvakanties.
Recensie:
SNP wandelreizen organiseert wandelvakanties en heeft een aantal van hun wandelingen in dit handige boekje opgenomen. Veel liefhebbers van flinke wandelingen door mooie gebieden zullen hier blij mee zijn. Er worden 26 wandelingen beschreven in Cinque Terre, Apennijnen, Toscane, UmbriŽ en Abruzzen. De wandelingen zijn gemiddeld 14 kilometer lang en soms behoorlijk pittig. Sommige wandelingen zijn rondwandelingen, bij andere wandelingen moet je met het openbaar vervoer weer terug of kun je een korte trektocht maken van een paar dagen. Er is veel achtergrondinformatie opgenomen over de geschiedenis, geologie, klimaat, flora en fauna. Bij elke wandeling is een uitgebreide routebeschrijving opgenomen en wordt informatie gegeven over het landschap onderweg, de afstand en duur, eventuele markeringen en mogelijkheden voor openbaar vervoer en overnachtingen. Handig zijn de grafieken met een overzicht van de hoogteverschillen tijdens de wandeling. Jammer is het dat je voor elke wandeling nog een aparte kaart moet kopen. De kaartjes in het boek zijn te summier om bruikbaar te zijn.
(Biblion recensie, S.D. van Wijngaarden)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Midden-Italie
Midden-Italie
Peter ten Bruggencate
 
 
 
Start: september 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020