Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
Wandelboeken Duitsland
 
 

Harz
A. Schnutgen
Paperback | 163 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2004
ISBN: 9018018120
Recensie:
In deze gids worden 35 wandeltochten in het Noord-Duitse middelgebergte Harz met toppen tot ruim 1100 meter gepresenteerd. De auteur, een geoloog, wijdt een korte inleiding aan de mijnbouw, geologie, flora en fauna met ook aandacht voor de bekende persoonlijkheden die de Harz hebben bezocht of bewoond, zoals Goethe en Heine. Hierna volgen de wandelroutes, die een halve tot hele dag (tot 26 km) vergen met korte aanduidingen van niveau (licht, middelzwaar, zwaar). De routebeschrijving is aangevuld met hoogteprofiel en een gedetailleeerde routekaart met reliefweergave in kleur. Tips voor een bijpassende wandelkaart, horeca en bereikbaarheid zijn opgenomen. De uitgave is geÔllustreerd met landschapsfoto's in kleur, voor het grootste deel van de auteur zelf. In langwerpig zakformaat met overzichtskaartje met locatie van de wandelingen. Bevat woordenlijst en register.
(Biblion recensie, Dr. J. Kroes)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Anwb wandelgids harz
Anwb wandelgids Harz
A. Schnutgen
 

 

   
Eifel
H. Dumler 
Paperback | 118 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2004
ISBN: 9044702955
Beschrijving:
Volledig uitgestippelde wandelingen in de Eifel.
In deze reisgids vindt u 35 volledig uitgestippelde wandelingen die u leiden langs de mooiste plekjes en interessantste bezienswaardigheden van de Eifel. Per wandeling vindt u praktische informatie over de moeilijkheidsgraad van de wandeling, de afstand, de tijdsduur, enz. Bij elke wandeling zit een kaart met routeaanduiding.
Recensie:
In deze gids zijn 35 wandelingen door de Eifel uitgestippeld. De wandelingen varieren in afstand van 2,5 tot 25 kilometer. Alle wandelingen zijn goed te doen van het voorjaar tot de herfst en bijna alle wandelingen worden bovendien aangeduid als kindvriendelijk. Van elke wandeling is een beknopte routeaanduiding opgenomen, die wordt verduidelijkt met een eenvoudig routekaartje, waarop de interessantste bezienswaardigheden zijn aangegeven. Een inzetje toont de bereiksmogelijkheden, horeca- en overnachtingsgelegenheden onderweg en de wijze waarop de route is gemarkeerd. De inleiding plaatst de Eifel in een geologisch kader en legt een link tussen de historie en wat daar in het landschap nog van te herkennen is. Ook wordt er aandacht besteed aan rode en witte wijn uit de streek. Alle bezienswaardigheden worden apart van de wandelingen beschreven. Door verwijzingen in de routeaanduiding en in het register is de informatie erover goed te vinden. De wandelgids telt veel kleurenfotootjes. Wat echter ontbreekt zijn enkele algemene wandeltips.
(Biblion recensie, Drs. E.L. Poppe)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Eifel wandelgids
Eifel wandelgids
Helmut Dumler
 

 

   
Op pad met rugzak en tent
20 meerdaagse voettochten in de Benelux, Duitsland en Engeland
S. van de Poel 
Paperback | 248 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 2003
ISBN: 9038913397
Recensie:
Een verzameling wandelingen in een andere dan je eigen streek, met alle gegevens die je nodig hebt, variŽrend in lengte van 35 tot 78 kilometer. In de gids worden twintig meerdaagse tochten beschreven, in Duitsland, Engeland en de Benelux. De zwaarte van de tocht kan aan de hand van de opmerking, met of zonder kinderen, worden beoordeeld. En dan nog is e.e.a. afhankelijk van de ervaring van de kinderen. In Belgie is zorgvuldige planning noodzakelijk, ga er met de auto heen en indien mogelijk met het OV terug. De auteur gebruikt gemarkeerde routes, opletten dus. Je moet tijdens de wandeling blijven lezen om geen afslag te missen. Een extra kaart is nodig en geeft landschappelijke informatie. De tekst is gezet in een magere ouderwetse letter. De kleurenfoto's zijn geconcentreerd, maar zwartwitfoto's staan tussen de tekst. De doelgroep wordt gevormd door toeristen en wandelaars die zonder veel zoekwerk iets van een streek of het land willen zien. De VVV geeft dezelfde informatie. Inwoners van de regio's zullen dit Nederlandstalig boek daarom niet gebruiken. Het is een handige gids met veel informatie, zodat je eenvoudig en snel op weg kunt.
(Biblion recensie, N. Hoogerbrug)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Op pad met rugzak en tent
Op pad met rugzak en tent
S. van de Poel
 

 

   
Wandelvakanties dicht bij huis
20 meerdaagse wandeltochten in Nederland, Belgie, Engeland, Frankrijk en Duitsland
P. Maes
Paperback | 360 Pagina's | Terra - Lannoo, Uitgeverij | 2003
ISBN: 9020952390
Beschrijving:
Deze gids bevat twintig originele ideeŽn voor een meerdaagse wandelvakantie in Nederland, BelgiŽ, Engeland, Noord-Frankrijk en West-Duitsland. Heerlijk uitwaaien op de Friese dijkkruinen, een avontuurlijke tocht langs de Semois, een trektocht in de desolate Yorkshire Dales, een dromerige trip door de Rijnvallei, een tocht langs de Noord-Franse kusten.
Een uitgelezen en gevarieerd aanbod waar zowel de geoefende trekker als de actieve familie veel plezier aan zal beleven.
Recensie:
Een herdruk van een gids met twintig meerdaagse wandeltochten die binnen een halve dag bereikbaar zijn vanuit het centrum van Nederland. Er is niet veel veranderd in vergelijking met de vorige druk. De routes zijn hetzelfde gebleven. Wel is de praktische informatie gecheckt en zijn de adressen, websites en prijzen van organisaties en overnachtingsmogelijkheden aangepast. De meeste tochten die beschreven worden, duren drie of vier dagen, maar er is ook een tocht van zeven dagen en er zijn drie tochten van twee dagen. Twee tochten gaan door Parijs en Londen. Gemiddeld wordt er 17,5 kilometer per dag gewandeld. Alles wat je nodig hebt om zelf zo'n tocht te organiseren, staat in het boek. Bij elke tocht vind je logiesadressen, een routekaartje en een routebeschrijving. Voorin het boek staat een handig overzicht van de twintig tochten met een indicatie van de lengte, duur, landschap, moeilijkheidsgraad, bewegwijzering en geschiktheid van de tocht voor kinderen.
(Biblion recensie, S.D. van Wijngaarden)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Wandelvakanties dicht bij huis
Wandelvakanties dicht bij huis
 
 
 
Start: september 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020