Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
Bomen en planten boeken
 
 

De Nederlandse oecologische flora set door E.J. Weeda
bevat: 5 delen en register

Hardcover | Uitgeverij K.N.N.V.
ISBN10: 9050111297 | ISBN13: 9789050111294
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
Dit vijfdelige standaardwerk over de Nederlandse Oecologische Flora, geeft een overzicht van alle in ons land voorkomende planten en hun adaptatie aan de verschillende ecosystemen. Systematisch wordt een beeld gegeven van de beschreven plant in relatie tot de omgevingsfactoren. Zaken als verspreiding, groeiplaatsen, milieufactoren en de relatie met andere soorten, worden zeer deskundig door de auteur behandeld. Ook de lagere plantensoorten, zoals de wolfsklauwgewassen en de minder bekende symbiotische plantachtigen als korstmossen, komen aan de orde. Bijzonder interessant is het vijfde deel, waarin de grootste plaats wordt ingeruimd voor de grassenfamilie, de meest onontbeerlijke van alle plantenfamilies in de diverse ecosystemen. Tevens worden paddestoelen, insecten en zoogdieren behandeld die relaties met een bepaalde plantensoort onderhouden. De beschrijvingen van de soorten zijn evenals de aquarellen en kleurenfoto's van hoge kwaliteit. Elk deel heeft een register op wetenschappelijke en Nederlandse benamingen. Bovendien is separaat een register van het complete werk bijgevoegd. Voor liefhebbers van wilde planten, is deze uitgave een absolute 'aanrader'.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

De Nederlandse oecologische flora set / druk 1
De Nederlandse oecologische flora set
E.J. Weeda
     
Heukels'Flora van Nederland door R. van der Meijden
Hardcover | 685 Pagina's | Wolters-Noordhoff B.V.
ISBN10: 900158344X | ISBN13: 9789001583446
Beschrijving:
Dit is hét standaardwerk over de flora van Nederland. U vindt in één band de meest complete, wetenschappelijk betrouwbare flora. Met 2.000 soorten - een toename van 8% sinds 1996 - en een schat aan gedetailleerde illustraties. De enige flora die op ruime schaal op veldexcursies wordt getest.
Recensie:
Een flora is een boek met sleutels en beschrijvingen waarmee je planten op naam kunt brengen. De Heukels' Flora bestaat al 122 jaar en geldt als 'officieel', wat wil zeggen dat bij twijfel over naamgeving of indeling van onze Nederlandse wilde planten van de Heukels' wordt uitgegaan. Een grotere ommezwaai dan met deze 23e druk is er in al die jaren niet geweest: de indeling van de plantenfamilies gaat nu uit van modern DNA-onderzoek, en dus niet meer van uiterlijke kenmerken. Daarmee is het de eerste ter wereld. Binnen families speelt het uiterlijk nog wel, want het DNA-onderzoek is daarvoor nog niet toereikend. Wat hetzelfde gebleven is, is dat de functionaliteit voorop staat: het op naam kunnen brengen van elke wilde plant in Nederland. Daarom staan er geen uitgebreide beschrijvingen in of kleurenillustraties, maar wel veel, heel veel afkortingen. Met verwijzingen naar de Oecologische Flora (Eddy Weeda) kan de gebruiker op zoek naar meer informatie. Alle voorgaande drukken zijn met de komst van de 23e sterk verouderd.
(Biblion recensie, Dr. ir. P.C. Luttikhuizen)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Heukels'Flora van Nederland
Heukels'Flora van Nederland
R. van der Meijden
     
Bomen door Allen J. Coombes
Paperback | 224 Pagina's | Unieboek
ISBN10: 9041018948 | ISBN13: 9789041018946
Beschrijving:
Dankzij schitterende close-upfoto's komen in deze compacte en overzichtelijke natuurgids meer dan 300 soorten op papier tot leven. Dit is de perfecte veldgids voor iedereen die in bomen geïnteresseerd is, ongeacht leeftijd en ervaring.
Innovatieve fotografische aanpak.
Behandelt de meest voorkomende bomen van Europa.
Duidelijk en beknopt.
Een handzame gids voor beginnelingen en liefhebbers.
Recensie:
Naast de bekende Capitool-reisgidsen verschijnen er nu onder deze noemer ook natuurgidsen (in een kleiner formaat dan de reisgidsen!). Deze bomengids is een handleiding voor het op naam brengen van bomen en struiken in heel Europa. Er worden ongeveer 300 soorten beschreven, waaronder ook vele die in Nederland voorkomen. De benaming van de boom is ook in het Latijn en beslaat het geslacht en de soort. Per soort wordt verteld over de hoogte, breedte, schors, blad en bloeitijd. Tevens is per soort een matige kleurenfoto toegevoegd van de boom, blad en soms bloem of schors. De auteur is een Engelse plantkundige. De manier van determineren is heel matig, de foto's zijn niet altijd goed te gebruiken om te determineren en laten de eigenschappen niet goed zien. Het lettertype is klein en de toelichting bij de illustraties zeer klein. De uitgave, bedoeld voor de amateur, besluit met een verklarende woordenlijst en register. Op de markt zijn betere gidsen te vinden, zoals bijvoorbeeld de 'Bomengids: kennen en herkennen' van Alan F. Mitchell*.
(Biblion recensie, Ronald Langendoen)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Capitool veldgidsen bomen
Capitool veldgidsen bomen
Allen J. Coombes
     
Van den Berk over Bomen
Hardcover | 880 Pagina's | Van den Berk Boomkwekerijen
ISBN10: 9080740853 | ISBN13: 9789080740853
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Van den Berk over Bomen. Het boek bevat: 835 soorten en cultivars, symbolische verklaringen met iconen, boeiende wetenswaardigheden, verklarende woordenlijst Nederlands-Latijn, inclusief winterhardheidszones.
Recensie:
Dit bomenboek beschrijft zo'n beetje alle in Nederland en Belgie voorkomende bomen (800 stuks). De bedoeling van dit boek is mensen die bomen willen aanschaffen zo goed mogelijk te informeren. Via zoeksystemen kan men gemakkelijk de juiste boom uitkiezen. Per boomsoort worden alle belangrijke gegevens behandeld, zoals onder andere hoogte, kroonvorm, bloemen, toepassing, grondsoort en herkomst. De auteurs hebben een boomkwekerij en handelen in bomen. Een uitgebreid, nuttig en handig boek met vele mooie kleurenfoto's. Er is geen ander boek dat zo uitgebreid is.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Van den berk over bomen
Van den berk over bomen
     
Wilde bloemen door Neil Fletcher
Paperback | 296 Pagina's | Unieboek
ISBN10: 904101893X | ISBN13: 9789041018939
Beschrijving:
Dankzij schitterende close-upfoto's komen in deze compacte en overzichtelijke natuurgids meer dan 440 soorten op papier tot leven. Dit is de perfecte veldgids voor iedereen die in wilde bloemen geïnteresseerd is, ongeacht leeftijd en ervaring.
Innovatieve fotografische aanpak.
Behandelt de meest voorkomende wilde bloemen van Noordwest-Europa.
Duidelijk en beknopt.
Een handzame gids voor beginnelingen en liefhebbers
Recensie:
Dit deel uit de veldgidsenreeks behandelt de wilde bloemen van Noordwest-Europa. Na de inleiding, met daarin de gebruiksaanwijzing van de gids, de plant-anatomie, herkenbare kenmerken en mogelijke leefmilieus volgt het gidsgedeelte. De 440 soorten zijn verdeeld in vier groepen gerelateerd aan de bloemkleur. Elke soort wordt besproken aan de hand van gedetailleerde kleurenfoto's van de plant, een verspreidingskaart, een lijst met biologische gegevens, een (te kleine) kleurenfoto die het leefmilieu laat zien en soms een kader met een leuk weetje. Dit alles beslaat steeds een hele (21 x 12 cm) of halve pagina, waardoor de beknopte tekst (verschillende lettertypes) en de illustraties erg klein zijn afgedrukt. Ondanks de rangschikking naar kleur, staan waar mogelijk soorten van dezelfde families bij elkaar. Erg leuk is steeds de vergelijking met op elkaar lijkende planten (helaas niet altijd in het boek te vinden) en de schaalvergelijking met de getekende liniaal in de voorflap. Informatief een goede gids. Het kleine formaat eist wat concentratie. Met woordenlijst en register.
(Biblion recensie, Jacolien Zwart)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Capitool veldgidsen wilde bloemen
Capitool veldgidsen wilde bloemen
Neil Fletcher
     
Paddestoelen door Shelley Evans en G. Kibby
Paperback | 296 Pagina's | Unieboek
ISBN10: 9041018956 | ISBN13: 9789041018953
Beschrijving:
Dankzij schitterende close-upfoto's komen in deze compacte en overzichtelijke natuurgids meer dan 440 soorten op papier tot leven. Dit is de perfecte veldgids voor iedereen die in paddestoelen geïnteresseerd is, ongeacht leeftijd en ervaring.
Innovatieve fotografische aanpak.
Behandelt de meest voorkomende paddestoelen van Noordwest-Europa.
Duidelijk en beknopt.
Een handzame gids voor beginnelingen en liefhebbers.
Recensie:
In deze zakgids worden paddestoelen in Noordwest-Europa beschreven. Na een algemeen, inleidend gedeelte waarin aandacht geschonken wordt aan de anatomie en vormenrijkdom van paddestoelen, volgt het deel waarmee aan de hand van kleurenfoto's en een geschreven toelichting op specifieke kenmerken de paddestoel op naam te brengen is. Het woord- en taalgebruik is, ondanks het onvermijdelijke gebruik van vaktaal niet te moeilijk. De illustraties (kleurenfoto's) zijn goed. De onoverzichtelijke opbouw en het ontbreken van een determinatiesysteem maakt het moeilijk de paddestoelen snel te benoemen. Hierdoor is de bruikbaarheid van deze gids beperkt. Met register.
(Biblion recensie, Ing. A. de Vries-Boekestein)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Capitool veldgidsen paddestoelen
Capitool veldgidsen paddestoelen
Shelley Evans
     
MINI WP Paddestoelen
Hardcover | Uitgeverij het Spectrum
ISBN10: 9027422338 | ISBN13: 9789027422330
Beschrijving:
De makkelijkste gids om 250 soorten paddenstoelen te herkennen. Met een duidelijke foto in kleur bij elke soort.
Vergiftig of eetbaar?
Dit boek sluit elk misverstand uit.
Met hulp van een duidelijke tabel kan elk gevonden exemplaar worden gedetermineerd.
Bij elke soort zijn de gegevens over vindplaatsen vermeld.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

MINI WP Paddestoelen
MINI WP Paddestoelen
     
Handboek Dieren en Planten door Wilhelm Eisenreich
het complete naslagwerk
Hardcover | 555 Pagina's | Tirion Uitgevers
ISBN10: 9052105804 | ISBN13: 9789052105802
Beschrijving:
Dit handboek is een bron van informatie voor eenieder die de natuur beter wil leren kennen. Van maar liefst 900 planten en dieren worden kenmerken, leefgebied, leefwijze, ontwikkeling, voortplanting en nog veel meer belangrijke details beschreven. Ook wordt verwezen naar hun zeldzaamheid en eventuele beschermde status. Door de eenvoudige symbolen voor alle dieren- en plantengroepen en de kleurcodes vindt u snel de soort die u zoekt. 1350 prachtige, natuurgetrouwe kleurenfoto's brengen de natuur bij u thuis.
Recensie:
In deze natuurgids worden ongeveer 800 soorten planten en dieren behandeld. Het is een gids voor mensen met een zeer brede en relatief oppervlakkige belangstelling. Zo'n beetje alles wat men kan tegenkomen in de natuur in Europa, wordt behandeld: planten, paddestoelen, ongewervelde dieren en hogere dieren. Van elke groep zijn er kleurenfoto's en beschrijvingen van de meest algemene of opvallende soorten. De indeling is eerst naar biologische groep en binnen de planten vervolgens naar bloemkleur. Er is verder geen determinatiesleutel, men zoekt de soort gewoon op door te bladeren. Wel begint de gids met een inleiding over de biologie van de verschillende soortengroepen. Deze uitleg is zeer kort en soms dubieus, maar afdoende voor de doelgroep. Met register op de Nederlandse namen en op de wetenschappelijke namen.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Handboek dieren en planten
Handboek dieren en planten
Wilhelm Eisenreich
 
 
 
Start: september 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020